GEOFENCING: EEN NIEUWE ERVARING IN DE ENERGIETRANSITIE VOOR PLUG-IN HYBRIDE-KLANTEN VAN DS AUTOMOBILES

GEOFENCING: EEN NIEUWE ERVARING IN DE ENERGIETRANSITIE VOOR PLUG-IN HYBRIDE-KLANTEN VAN DS AUTOMOBILES

Redactie Baaz

DS Automobiles introduceert een nieuwe Geofencing-dienst voor plug-in hybridemodellen, in lijn met de uitrol van lage-emissiezones (LEZ) in heel Europa. Deze zones beperken de toegang voor bepaalde voertuigen met uitlaatgasemissies. Met de Geofencing-technologie schakelt het plug-in hybridesysteem automatisch over op de lokaal emissievrije EV-modus als bestuurders een LEZ betreden.

Op de E-TENSE plug-in hybride aandrijflijnen van DS 4, DS 7 en DS 9 – die respectievelijk bijna 40%, 60% en 90% van de verkopen van deze modellen in Europa vertegenwoordigen (gegevens uit 2023) – maakt Geofencing het mogelijk om het gebruik van verschillende energiebronnen te optimaliseren om de milieu-impact te verminderen. Bij het naderen van een LEZ wordt de bestuurder gewaarschuwd, waarna automatisch de EV-modus wordt ingeschakeld als de auto zich werkelijk in de LEZ begeeft, mits voldoende energie in de batterij beschikbaar is. Hiermee kan de efficiency van de plug-in hybridemodellen van DS Automobiles worden gemaximaliseerd.

Op de wegenkaart van het Connected Navigation-systeem wordt de LEZ in het groen en met een icoon gemarkeerd. In Europa worden geleidelijk aan steeds meer lage-emissiezones ingevoerd, waaronder in Frankrijk waar inmiddels al twaalf zones van kracht zijn.

De Geofencing-dienst van DS Automobiles is beschikbaar op DS 4 E-TENSE, DS 7 E-TENSE en DS 9 E-TENSE met DS IRIS SYSTEM. Er is ook een passieve modus beschikbaar voor de benzine- en hybridevarianten van DS Automobiles om bestuurders te waarschuwen voor een naderende LEZ, waarbij een alternatieve route wordt voorgesteld als de reis door het betreffende gebied gaat.

De Geofencing-dienst maakt deel uit van de update van Connected Navigation, inbegrepen in het Connect Plus Pack. Dit pakket omvat ook de ChatGPT-functie met IRIS spraakherkenning, (E-)Remote control, Connected Alarm en Send2Nav. Afhankelijk van het model omvat het pakket ook EV Trip Planner en e-Routes. Dit pakket is standaard op alle modellen van DS Automobiles voor een duur van drie jaar.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie