Incubator helpt vluchtelingen bij starten eigen bedrijf
Incubator helpt vluchtelingen bij starten eigen bedrijf

Incubator helpt vluchtelingen bij starten eigen bedrijf

Redactie Baaz

Stichting Incubators For Immigrants zet zich in voor de vluchtelingen die naar Nederland komen. De stichting wil vluchtelingen helpen om een nieuw en economisch onafhankelijk bestaan in ons land op te bouwen.

Incubators For Immigrants wil vluchtelingen kennis, financiële ondersteuning en assistentie bieden bij het opzetten en vestigen van een eigen Nederlands bedrijf. Daarnaast is het ook de bedoeling dat de stichting helpt bij het (sneller) verkrijgen van een verblijfsvergunning. Hiermee hopen de initiatiefnemers vluchtelingen een doel te kunnen geven waar ze zich op kunnen richten, zodat de uitzichtloosheid weggenomen wordt.

Op zoek naar de ondernemers

Vluchtelingen zijn mensen met verschillende achtergronden en capaciteiten. De stichting wil de ondernemers uit die grote groep vluchtelingen naar boven halen om ze zo een kans te geven hun leven weer een zinvolle invulling te geven. Dit doet de stichting door deze mensen de mogelijkheid te geven hun businessplan voor een onderneming in Nederland in te laten dienen. Na indiening toetst de stichting de potentie van de onderneming. Als een businessplan kansrijk is, wordt de betreffende persoon in het ondersteuningstraject opgenomen.

Incubators For Immigrants

Incubators For Immigrants is opgericht door een aantal gelijkgestemde ondernemers die vonden dat er positieve actie ondernomen moest worden, in plaats van oeverloos te blijven praten over het vluchtelingenprobleem. Incubators for Immigrants haalt de bureaucratie weg die gepaard gaat met het vestigen van buitenlandse startups in Nederland en geeft daarmee vluchtelingen dezelfde kansen als Nederlandse ondernemers. Een oplossing die erop gebaseerd is dat elk mens recht heeft op vrije vestiging en gelijke kansen, dus ook de vluchtelingen die in Nederland zijn aangekomen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie