Ikenna Azuike wint Dutch Media Week Award

Ikenna Azuike wint Dutch Media Week Award

Redactie Baaz

Programmamaker Ikenna Azuike heeft woensdag 5 oktober de allereerste Dutch Media Week Award toegekend gekregen voor de positieve impact die hij met zijn werk heeft gecreëerd. In het bijzonder noemde de jury zijn podcastserie Vluchtnummers, waarin vluchtelingen, aan de hand van muziekfragmenten, hun persoonlijke, aangrijpende en soms ontroerende verhaal vertellen. De jury bewonderde daarbij de speelse en vrolijke wijze waarop Azuike heftige onderwerpen aansnijdt en bespreekbaar maakt. Daarnaast roemden ze de manier waarop hij met zijn podcast een lans breekt voor de verhalen van vluchtelingen en een podium biedt voor andere culturen.

Naast Azuike waren ook journalist/columnist Pepijn Keppel en Angie Smet, studio director en executive producer bij Guerrilla genomineerd voor de award. Azuike kon in verband met opnames zelf niet aanwezig zijn tijdens het Dutch Media Week Dinner, waar de award werd uitgereikt. Wel had Azuike een videoboodschap opgenomen waarin hij zijn bedankwoord uitsprak: “Een massive huge dankjewel aan de mensen in Vluchtnummers. Zij zijn de échte helden om het trauma van hun vluchtverhaal te delen met ons.”

Herman Dummer, programmamanager Dutch Media Week: “Ik ben trots met de uitreiking van de eerste Dutch Media Week Award en op de eerste winnaar. Een prachtig voorbeeld hoe een mediamaker op een positieve manier impact maakt met media. Precies waar we als Dutch Media Week voor staan.”

Impact van media 

Door jaarlijks de Dutch Media Award uit te reiken aan een bijzondere mediamaker wil de organisatie het belang van media en de impact ervan op ons dagelijks leven benadrukken. De winnaar van de Dutch Media Week Award wordt bepaald door een jury, bestaande uit radiopresentator, verslaggever en documentairemaker Mischa Blok, hoogleraar Mediastudies aan de UvA Mark Deuze en Len Maessen, redacteur NRC met een specialisme in tech, games, tv en film. 

Over Dutch Media Week

Dutch Media Week promoot, stimuleert en viert media. Van 3 tot en met 9 oktober 2022 laat het festival zowel maker als gebruiker ervaren hoe belangrijk media zijn in ons dagelijks leven. Dit jaar gaat het grootste mediafestival van Nederland met het thema ON/OFF in op de voors én tegens van een maatschappij waarin, dankzij voortschrijdende technologie, steeds meer online kan én moet. Dutch Media Week wordt mogelijk gemaakt door Beeld & Geluid, in nauwe samenwerking met Gemeente Hilversum, Hilversum Marketing en Stadsfonds Hilversum.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie