In tijden van Wifi; is een databundel nog echt nodig?

In tijden van Wifi; is een databundel nog echt nodig?

Redactie Baaz

Van je thuisnetwerk tot je werk, maar ook je favoriete koffietent en zelfs in de supermarkt; overal is Wifi. Bij het afsluiten van een nieuwe telefoon abonnement ontstaat dan ook vaak de vraag; is een databundel nog wel nodig? Wanneer je een telefoon inclusief abonnement afsluit zit dit er vaak standaard bij, maar wanneer je telefoon nog wel een ronde mee kan en je overstapt op een simonly of prepaid internet abonnement rijst al snel de vraag of het wel echt nodig is. Hier de voors- en tegens op een rij.

Voor Wie-fi?

Het is geheel waar dat tegenwoordig overal Wifi netwerken zijn. Toch zijn er ook redenen om hier niet altijd direct gebruik van te maken. De redenen hiervoor zit hem vooral in de veiligheid. Het liefste vertrouwen we natuurlijk alles en iedereen, maar ook hier geldt dat het gevaar toch in een klein hoekje schuilt. Virussen en hacks kunnen namelijk eenvoudig via Wifi netwerken je telefoon of laptop inkomen. Dit is bij vertrouwde netwerken niet altijd het geval, maar bij open netwerken is de kans wel groter. Daarnaast weet je niet wie nog meer gebruikmaken van het netwerk, daar schuilt dan ook het grootste gevaar. Netwerken met een wachtwoord zijn daarentegen al een stuk beter. Het nadeel van een telefoon is vaak dat het deze kwaadwillenden niet goed herkent, met een laptop inclusief virusscanner valt dit vaak nog wel mee. 

Voor noodgevallen

Daarnaast is data hebben op een smartphone ook gewoon handig voor noodgevallen, van een routeplanner naar het ziekenhuis tot gemiste WhatsApps onderweg. Allemaal situaties waarbij het toch handig is dat je in de lucht bent. Je kunt ervoor kiezen een klein abonnement af te sluiten in de vorm van een prepaid sim kaart, maar je kunt ook voor een combinatie van een toestel en een abonnement kiezen. Soms is dit nog voordeliger dan apart van elkaar, zo is het aanschaffen van een galaxy a54 een zeer voordelige keuze. Een telefoon van topkwaliteit inclusief een prima abonnement.

Kortom, een beetje data is altijd wel handig om te hebben. Al is het voor noodgevallen of ter voorkoming van hacks en andere narigheid. De kosten van alleen wat data en minuten is niet heel hoog, zeker niet wanneer je voor een prepaid kaart kiest. Daarbij kun je zelf de regie houden en inschatten hoeveel het kost, zo kom je nooit bedrogen uit aan het einde van de maand.

 

LEES OOK: Tips voor het mobiele abonnement dat bij jou past

LEES OOK: Dit zijn de trends op het gebied van mobiele telefonie in 2022

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie