Dit zijn de trends op het gebied van mobiele telefonie in 2022

Dit zijn de trends op het gebied van mobiele telefonie in 2022

Redactie Baaz

Het jaar 2022 is nog maar net begonnen en er staan al tal van nieuwe telefoons en ontwikkelingen klaar om uitgebracht te worden dit jaar. Ben jij van plan een nieuwe telefoon te kopen dit jaar? Dan kun je met deze trends rekening houden, om zo de perfecte telefoon te kiezen. In dit artikel zetten wij de trends voor jou op een rijtje.

Welk abonnement past bij jou?

Loopt dit jaar jouw abonnement af en ben je op zoek naar een nieuw abonnement? Dan is een sim only abonnement het meest voordelig. Een sim only abonnement is ideaal wanneer je telefoon nog een lange tijd meegaat, maar je wel je abonnement wilt verlengen. Een sim only abonnement is er voor iedereen met een telefoon. Je kan het abonnement naar wens aanpassen, zo bepaal jij zelf hoeveel mb’s internet, belminuten en aantal sms’jes je wilt hebben. Het aantal hangt af van jouw verbruik per maand, dus bel of internet je veel, dan heb je veel mb’s en belminuten nodig. Een sim only abonnement is in de meeste gevallen goedkoper dan een telefoon met abonnement. Wanneer je hiervoor kiest, betaal je maandelijks een bedrag voor zowel de telefoon als het abonnement. De maandelijkse kosten zullen hierdoor hoger zijn dan een sim only abonnement. Het voordeel is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft te betalen voor de telefoon. Wanneer je een nieuwe telefoon wilt met je sim only abonnement, betaal je een groot bedrag. Het is dus altijd verstandig om geld te sparen wanneer je een nieuwe telefoon wilt kopen.

Welke technologische trends zijn er?

In 2022 zijn er nieuwe technologische ontwikkelingen voor de nieuwste telefoons.

  • 5G-netwerk

De meeste nieuwe telefoons ondersteunen 5G. Met 5G heb je de mogelijkheid om nog sneller te internetten dan met 4G. In 2022 zal het 5G-netwerk verder ontwikkelen, dus dan zul jij het verschil pas echt gaan merken. Het is dus goed om alvast rekening te houden of jouw nieuwe telefoon 5G ondersteunt.

 

  • NFC

Het gebruik van NFC wordt populairder. Met NFC kan je aankopen doen met jouw smartphone. Deze technologie bestaat al een aantal jaar, maar in 2022 zal het vaker gebruikt worden en is het meer toegankelijk. Naast betalen kan jij je smartphone gaan gebruik als toegangspas voor je werk of hotelovernachting. 

  • Langere batterijduur

De meeste nieuwe smartphone krijgen een steeds langere batterijduur. Het is voortaan normaal om je telefoon langer dan één dag te gebruiken zonder op te laden. Naast een langere batterijduur laden de meeste telefoon sneller op. Sommige telefoons kunnen binnen één half uur al volledig opgeladen worden. 

In 2022 zullen er veel ontwikkelingen plaats vinden, lees je in goed in de mogelijkheden van jouw toekomstige nieuwe telefoon of abonnement. Er zal ongetwijfeld een tussen zitten die perfect bij jou past.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie