In beweging: Nieuwe leiders en bedrijfsontwikkelingen

In beweging: Nieuwe leiders en bedrijfsontwikkelingen

Redactie Baaz

Tekst: Nina Oomen

NETGEAR benoemt technologieleider Charles (CJ) Prober tot nieuwe CEO

NETGEAR heeft een nieuwe fase ingeluid met Charles (CJ) Prober nu officieel aan het roer als CEO, na het terugtreden van medeoprichter Patrick C.S. Lo. Deze leiderschapswisseling, aangekondigd na een uitvoerige zoektocht van 12 maanden door de Raad van Bestuur, positioneert NETGEAR sterk voor toekomstige innovatie en groei. Prober, met zijn uitgebreide ervaring in consumentenelektronica, software en abonnementsdiensten bij toonaangevende bedrijven als Life360, Tile, GoPro en Electronic Arts, brengt een frisse visie en dynamische leiderschapskwaliteiten naar NETGEAR. Sinds 1 februari 2024 leidt hij het bedrijf naar nieuwe hoogten, voortbouwend op het solide fundament gelegd door Lo, en belooft NETGEAR's pioniersrol in netwerktechnologieën voort te zetten in een tijd waarin connectiviteit belangrijker is dan ooit.

 

Perry van der Weijden aangesteld als nieuwe CEO van Pink Elephant

Per 1 januari 2024, heeft The Digital Neighborhood, een collectief van gespecialiseerde techbedrijven in Microsoft Cloud en AI, Perry van der Weijden aangesteld als nieuwe CEO van Pink Elephant Nederland. Van der Weijden, met ervaring als CIO bij Rijkswaterstaat en ‘CIO van het Jaar’ in 2019, speelde al een cruciale rol bij Pink door de integratie van DMP te leiden. Zijn voorgangers, Rob van Rinsum en Mark de Lange, nemen nu strategische posities in bij The Digital Neighborhood, gericht op Cloud Infrastructure & Security. Pink Elephant, bekend om zijn expertise in de moderne werkplek en IT-diensten, staat aan de vooravond van innovatie, met Van der Weijden aan het stuur om AI-integratie en digitale transformatie te versnellen. Deze leiderschapswissel markeert een belangrijk moment voor Pink, gericht op verhoogde efficiëntie en klantwaarde in het dynamische techlandschap.

Luuk Slaats is de nieuwe Managing Director van Signpost Nederland

Luuk Slaats is benoemd tot de nieuwe Managing Director van Signpost Nederland, een toonaangevende ICT-partner in het onderwijs. Met deze stap, sinds december 2022 al onderdeel van het bestuur, versterkt Signpost haar inzet voor de digitalisering van het Nederlandse onderwijs. Signpost, bekend om zijn uitgebreide aanbod van educatieve ICT-oplossingen, ziet in Slaats met zijn rijke leiderschapservaring bij Scholten Awater, Centralpoint en Uniserver Group, de ideale leider om de groeikansen in Nederland te benutten. CEO Arne Vandendriessche ziet in Slaats' benoeming een kans om de dienstverlening aan scholen, docenten en studenten verder uit te breiden en te verbeteren. Slaats is vastberaden om bij te dragen aan hoogwaardig digitaal onderwijs en de voortrekkersrol van Signpost in de Nederlandse onderwijssector te verstevigen.

Strict benoemt Marieke Biemans als Directeur Strict Young Professionals

Strict heeft Marieke Biemans benoemd tot Directeur van Strict Young Professionals, waarmee ze de leiding neemt over het talentontwikkelingsprogramma. Met haar achtergrond bij Ordina en Team Rockstars IT brengt ze een rijke mix van HR- en IT-expertise naar de functie. Haar focus ligt op het stimuleren van groei voor jong talent, het versterken van partnerships, en het creëren van een positieve werkomgeving. Het programma, dat zich richt op de vakinhoudelijke en relationele ontwikkeling van afgestudeerden, weerspiegelt Strict’s mensgerichte benadering. CEO Jan Hein Bastiaenen ziet in Biemans de sleutel tot het behoud van talent en het versterken van Strict's positie als leider in jong talentontwikkeling. Biemans is vastberaden om een impact te maken, met een focus op werknemerstevredenheid en het aantrekken van jong talent voor klanten.

Hiscox benoemt Julien Stolin tot Managing Director Benelux 

Hiscox heeft Julien Stolin aangesteld als Managing Director Benelux en lid van het Europese Executive Team, met een achtergrond als Operations Manager Benelux sinds 2012 en latere rollen als Head of Strategic Change Europe en Head of Claims Europe. Zijn missie is om de groei van Hiscox in de Benelux te stimuleren, in lijn met de kernwaarden van het bedrijf gericht op mensen en klanttoewijding. CEO van Hiscox Europa, Robert Dietrich, prijst Stolin's bekendheid met de verzekeringsmarkt en zijn vastberadenheid om de groei te versnellen, gebruikmakend van innovatie en technologie. Stolin, die zowel een master in economie als een executive MBA van de Rotterdam School of Management heeft, benadrukt Hiscox's pioniersrol in de verzekeringssector door de ontwikkeling van nieuwe expertises en het omarmen van digitale mogelijkheden, met als doel marktleider te blijven voor zowel bedrijven als particulieren.

Anywhere365® benoemt Will Blench tot nieuwe CEO

Anywhere365, marktleider in Enterprise Dialogue Management-software, kondigt Will Blench aan als nieuwe CEO, voormalig Vice President EMEA van Microsoft Enterprise. Hij volgt Enrico Karsten op, die na drie succesvolle jaren als CEO aftreedt. Blench, al sinds 2020 lid van Anywhere365's raad van bestuur en met ervaring bij Unit4, VMWare, en Openwave Systems, zal focussen op groei, innovatie en AI-technologieën. Dit omvat de recente overname van Deepdesk en diens AI Assistant-technologie, in samenwerking met investeerder Bregal Milestone. Gijs Geurts, oprichter en Non-Executive Director, prijst Karsten's bijdrage en verwelkomt Blench's leiderschap om Anywhere365's positie als wereldleider te versterken. Blench benadrukt het belang van uitzonderlijke klantervaringen, efficiënte samenwerking, en AI-gedreven inzichten. Met de integratie van Microsoft Teams en partners zoals ServiceNow of Salesforce, streeft Anywhere365 naar het leveren van omnichannel service-ervaringen. Blench's aanstelling op 4 maart 2024 markeert een nieuw hoofdstuk voor Anywhere365, gericht op AI-innovatie ten voordele van zijn uitgebreide klanten- en partnerportfolio.

Peple versterkt directieteam met Floor Stam-Lammers als commercieel directeur

Sinds 1 maart versterkt Floor Stam-Lammers het team van Peple als commercieel directeur, na de afsplitsing van Visma | Raet. Met ervaring bij bedrijven als Vebego, Interxion en Onguard, en een belangrijke rol binnen de Visma groep, brengt Floor een schat aan kennis op het gebied van marketing, bedrijfsontwikkeling en leiderschap. Haar focus ligt op het uitbouwen van Peple’s positie in de HRM- en Payroll-markt, het ontwikkelen van een sterke bedrijfscultuur en merkidentiteit, en het leiden van het bedrijf door de dynamische HR-tech industrie. Peter Verdaasdonk, Peple's managing director, ziet in Floor de ideale kandidaat om de groei en innovatie van Peple te leiden, dankzij haar ervaring in het bouwen van effectieve marketingstrategieën en het vormgeven van waardevolle partnerships. Floor's aanstelling belooft een frisse impuls voor Peple, gericht op verdere groei en het versterken van de band met klanten en partners.

Avit benoemt Hamid Abedini tot Managing Director Nederland

Avit, erkend als vooraanstaand netwerkintegrator en managed services provider, heeft Hamid Abedini benoemd tot Managing Director van haar Nederlandse tak. Abedini, voorheen Chief Commercial Officer bij Avit, speelt al sinds 2012 een sleutelrol binnen het bedrijf. Hij zal zich richten op verdere groei, efficiëntieverhoging en het bevorderen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. De focus ligt ook op het versterken van Avit's positie als secure managed services provider, met speciale aandacht voor ESG-principes (Environmental, Social, Governance). Samen met een deskundig managementteam streeft Abedini naar het ontwikkelen van een duurzaam en sociaal verantwoord bedrijfsmodel. Ronald Kraanen, van Springboard Network BV's raad van bestuur, benadrukt Abedini's cruciale rol in Avit's groeistrategie en zijn vermogen om de organisatie naar nieuwe hoogten te leiden. Abedini is gedreven om Avit's groeiambities waar te maken, met een focus op het overwinnen van beperkingen en het creëren van waarde voor klanten en de gemeenschap.

Acture realiseert derde overname in Duitsland

Acture, de Nederlandse private uitvoerder van sociale zekerheid, heeft het Kölner institut für Management (Ki.M) overgenomen, waarmee het de derde Duitse acquisitie markeert na Evermood en moveUP in 2023. Deze strategische zet brengt 45 gespecialiseerde psychologen onder de vleugels van Acture Group, versterkend haar missie om een integraal welzijnsmanagementplatform te bieden. Dit platform ondersteunt werknemers op fysiek, mentaal, financieel en loopbaangebied door middel van video's, artikelen en professionele sessies. Maudie Derks, CEO van Acture Group, ziet de overname van Ki.M als een cruciale stap in het bevorderen van Total Welfare Management. Ki.M's expertise, met name in mentale en loopbaanondersteuning, zal een waardevolle bijdrage leveren. Oprichters van Ki.M, Christian Dries en Dagmar Hanewinkel, benadrukken hun succes in het ontwikkelen van een toonaangevend adviesbureau in HR-management, bedrijfsadvies en mentale gezondheid. De samenwerking met Acture en haar recente Duitse aanwinsten belooft het concept van Total Welfare Management zowel in Duitsland als Europa verder uit te breiden, waarbij de gecombineerde krachten de toekomst van werknemerswelzijn zullen vormgeven.

AG5 trekt Lotte Cohen aan als VP Sales

AG5, een innovatief SaaS-platform voor skills management, heeft Lotte Cohen aangesteld als Vice President Sales vanaf 1 februari, na een succesvolle financieringsronde van €6 miljoen in 2023 voor internationale uitbreiding. Met een rijke achtergrond in sales en business development bij prominente bedrijven zoals Meltwater en inSided, brengt Cohen waardevolle expertise naar AG5 om de wereldwijde groei te bevorderen. Haar leiderschapservaring, met name in het stimuleren van teams in EMEA en Noord-Amerika en haar rol in de groei van inSided, ondersteunt AG5’s missie om de efficiency in capaciteitsplanning en auditvoorbereidingen te revolutioneren voor internationale cliënten zoals Jacobs Douwe Egberts en Air France-KLM. Cohen's focus ligt op het uitbouwen van AG5's aanwezigheid op de mondiale markt voor skill management, waarbij haar kennis in het opschalen van salesprocessen en het bevorderen van internationale groei essentieel is. CEO Rick Van Echtelt is optimistisch dat Cohen’s toetreding AG5 zal positioneren als wereldleider in het domein, door het platform's potentieel maximaal te benutten en efficiëntie te bieden aan organisaties wereldwijd.

Pascal Meerwijk nieuwe Managing Director Seven Stars

Pascal Meerwijk is aangesteld als Managing Director bij Seven Stars, onderdeel van de internationale HR Tech dienstverlener Circle8Group, en treedt toe tot het directieteam naast Corianna Geersing (CPO) en Mike Verheijen (CFO). Na meer dan twee decennia bij de Adecco Group, waarvan de laatste tien jaar in leidinggevende rollen, brengt Meerwijk uitgebreide ervaring in IT en sales mee, geknipt voor de Europese groeiambities van Seven Stars. CEO van Circle8Group, Ineke Kooistra, prijst Meerwijks passie en ambitie als perfecte match voor Seven Stars’ cultuur en groeiplannen. Tegelijkertijd maakt Ronald Raidt de overstap naar Chief Marketing Officer bij Circle8Group, waar hij verantwoordelijk wordt voor de marketing van alle labels binnen de groep. Raidt's uitgebreide ervaring in digitale marketing en customer experience, opgedaan bij onder meer Landal GreenParks en Seven Stars, zal bijdragen aan de verdere digitale positionering en groei van Circle8Group, ook in Duitsland. Raidt ziet deze nieuwe rol als kans om de marketing van Circle8Group naar een hoger niveau te tillen, gebruikmakend van digitale en datagedreven strategieën.

Esther van Koot nieuwe CEO Cannock-EDR Holding

Esther van Koot is per direct benoemd tot CEO van Cannock-EDR Holding, een toonaangevende creditmanagementorganisatie. Afkomstig van The Works, waar ze als managing director van YoungCapital Next en salesdirecteur diende, richt Van Koot zich nu op de internationale groei van Cannock, Cannock Chase en EDR. Haar benoeming door Axiom Partners, het moederbedrijf, weerspiegelt het vertrouwen in haar vermogen om innovatieve leiderschap en groei te stimuleren, vergelijkbaar met de succesvolle expansie van Circle8Group binnen de staffing industrie. Van Koot, enthousiast over haar nieuwe functie, ziet een significante rol voor effectief creditmanagement in de maatschappij. Ze streeft ernaar bij te dragen aan het oplossen van de toenemende schuldenproblematiek, door zowel consumenten als bedrijven ademruimte te bieden. Met meer dan dertig jaar ervaring in de sector, ambieert Van Koot het introduceren van nieuwe proposities en het leiden van potentiële overnames om de organisatie naar een nieuw tijdperk te loodsen. Ze is vastberaden niet alleen de status quo te handhaven, maar de organisatie te transformeren en te laten groeien, gedreven door een winnaarsmentaliteit en een visie op de credit management branche.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie