Amerikaanse screeningbedrijf DISA neemt Nederlandse soortgenoot Validata over

Amerikaanse screeningbedrijf DISA neemt Nederlandse soortgenoot Validata over

Redactie Baaz

Het Nederlandse screeningsbedrijf Validata Group is overgenomen door het Amerikaanse DISA Global Solutions, een toonaangevende speler op het gebied van employmentscreening. Validata, opgericht in 2009, voert voor Nederlandse en buitenlandse werkgevers tienduizenden screenings per jaar uit. Het is DISA's tweede grote internationale overname binnen negen maanden.

Validata blijft met haar hoofdkantoor actief vanuit Amsterdam en blijft werken volgens de strikte Europese wetten met betrekking tot gegevensbescherming. Alle gegevensverwerking vindt plaats in Europa en gegevens worden uitsluitend opgeslagen op servers binnen de EU.

Internationale ambitie

Validata Group was als screeningsbedrijf al actief voor meerdere internationaal georiënteerde bedrijven en heeft ook al een kantoor in Stockholm. Het Amerikaanse DISA voert wereldwijd jaarlijks meer dan vijf miljoen screenings uit voor een breed scala aan bedrijven en organisaties. Onder hen is een behoorlijk aantal Fortune 500-bedrijven.

“Deze overname markeert een belangrijke mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis", vertelt Harm Voogt, Managing Director en (mede) oprichter van Validata. "Onze dienstverlening blijft groeien en wordt steeds internationaler. Door deze strategische stap kunnen wij die internationalisering voor onze klanten nóg beter vormgeven en dat was precies waar wij naar op zoek waren. Samen met DISA streven we naar het versterken van onze nationale- en internationale marktpositie en het blijven verbeteren van de toegevoegde waarde die we onze klanten bieden."

Suzie Rurode, President International van DISA: "We zijn verheugd dat we deze samenwerking zijn aangegaan. Validata's geavanceerde technologie en uitzonderlijke managementteam sluiten perfect aan bij onze visie. Wij zien deze overname als veel meer dan alleen een uitbreiding; het is een samensmelting van krachten die de benadering van internationale screening gaat herdefiniëren. Het zal gezamenlijk nog veel makkelijker worden om meerwaarde te creëren voor onze gerenommeerde klanten."

Over Validata 

Validata is een innovatief technologiebedrijf, gespecialiseerd in software voor employment screening op internationaal niveau. Sinds 2009 helpt Validata organisaties bij het maken van meer duurzame beslissingen middels online screening oplossingen. De slimme software zorgt voor een snelle en efficiënte screening en een optimale candidate experience

Over DISA Global Solutions

Opgericht in 1986 is DISA de toonaangevende leverancier van medewerkerscreening en nalevingsdiensten in de industrie. DISA helpt werkgevers bij het nemen van geïnformeerde personeelsbeslissingen terwijl ze een cultuur van veiligheid op de werkplek opbouwen. DISA blijft een groeiend en uitgebreid scala aan diensten aanbieden aan klanten over de hele wereld.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie