IKEA Utrecht komt thuis bij sollicitatiegesprekken

IKEA Utrecht komt thuis bij sollicitatiegesprekken

Redactie Baaz

IKEA Utrecht is begonnen met een nieuw concept op het gebied van sollicitaties. De visie: thuis is de belangrijkste plek. Thuis ben je op je gemak en jezelf en in een winkel misschien niet. Daarom heeft IKEA Utrecht de optie om het gesprek bij de sollicitant thuis te doen.

Personeelstekort voorkomen

De Zweedse woonwinkel heeft veel cuncurerende bedrijven. Ook is er sprake van personeelstekorten die op deze manier tegen worden gehouden. Door de mogelijkheid te geven om thuis te solliciteren hoopt IKEA meer enthousiaste mensen te trekken. Zo hoeft de sollicitant niet lang te reizen als dat het geval is en voelt het gesprek vertrouwt aan. Wanneer een sollicitant op zijn gemak is, komt de ware persoonlijkheid naar boven.

IKEA

Thuis solliciteren 

Door mensen op hun gemak te laten voelen, durven meer mensen te solliciteren wat personeelstekorten kan voorkomen. Doordat de persoonlijkheid makkelijker te zien is, filtert het niet geschikte sollicitanten. Sollicitatiegesprekken kunnen nog steeds bij IKEA Utrecht in het filiaal worden gehouden. De sollicitant mag zelf bepalen waar hij of zij het gesprek houdt.

IKEA geeft vrijheid

IKEA ziet medewerkers als de kracht van het bedrijf. Het bedrijf geeft veel vrijheid aan haar personeel. Zo kan het personeel makkelijker wisselen van functies en is er een mogelijkheid om in een buitenlands filiaal te werken. Deze vrijheid wil het bedrijf vanaf het begin meegeven aan haar personeel en dat begint bij het sollicitatiegesprek. Bij een sollicitatiegesprek thuis zorgt IKEA voor een Zweedse fika: een koffiemomentje met Zweedse lekkernijen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie