10 vragen aan jouw sollicitant

10 vragen aan jouw sollicitant

Redactie Baaz
Op zoek naar het juiste personeel dat binnen jouw team past? Dat zijn een of meerdere kennismakingsgesprekken noodzaak. Deze 10 vragen helpen je verder.

Het is altijd weer even nadenken bij sollicitatie- en kennismakingsgesprekken met kandidaten die jouw team moeten versterken. Want welke vragen kan je hen het beste stellen wanneer de geijkte vragen al zijn voorzien van een antwoord? 

De 10 vragen…

Onderstaande 10 vragen zijn origineel en ontlokken naar alle waarschijnlijkheid de informatie van de persoon aan de andere kant van de tafel waarnaar jij op zoek bent. Natuurlijk hoeven ze niet allemaal te slaan op jouw aanbod en zoektocht, maar een groot deel zeker wel. Doe er je voordeel mee…
 
Vraag 1: wat was je allereerste baan en wat heb je daarvan geleerd?
 
Vraag 2: stel, je geeft een tour voor bezoekers door ons bedrijf. Waar zou je dan zeker bij stil staan voor verdere uitleg?
 
Vraag 3: heb je wel eens werk moeten delegeren in het verleden?
 
Vraag 4: welke verwachtingen heb je van deze baan?
 
Vraag 5: is het ooit voorgevallen dat je absoluut niet wist wat je moest doen? En hoe ben je er uiteindelijk toch uitgekomen?
 
Vraag 6: wie is je grootste inspiratie en waarom?
 
Vraag 7: wanneer je je eigen onderneming zou kunnen starten, wat zou het zijn?
 
Vraag 8: wat is je superkracht?
 
Vraag 9: kun je wat verder uitweiden over je hobby's?
 
Vraag 10: hoe maak jij je fouten?

 
Nogmaals, misschien slaan niet alle vragen op de potentiele nieuwe krachten in je team, maar pak er minstens vijf van vast. Op die manier kom je net wat meer te weten over de sollicitant dan wanneer je blijft hangen bij de bekende vragen.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie