Hyundai presenteert eerste elektrische raceauto

Jordi Smit
Hij maakt volgende maand zijn debuut op de IAA in Frankfurt, maar we kunnen 'm nu al een béétje aan je laten zien: dit is de eerste elektrische raceauto van Hyandai.

Nieuw tijdperk Hyuandai

Met de ontwikkeling van de eerste elektrisch aangedreven raceauto betreedt Hyundai een nieuw tijdperk. Want tegelijk met de auto-industrie gaat ook de autosport over naar een nieuwe technologie: hybridetechniek en elektrificatie. Hyundai laat met deze raceauto, die ontwikkeld wordt in het hoofdkwartier van Hyundai Motorsport in Alzenau (Duitsland) en debuteert tijdens de komende internationale autoshow IAA in Frankfurt, de passie voor autosport in combinatie met de waarde van groene technologie zien.

LEES OOK: Hoeveel kost de Hyundai i30 Fastback N?

Het is bijna zover

Andrea Adamo, Team Director van Hyundai Motorsport, vertelt: 'Ons team in Alzenau werkt al maanden hard aan onze enerverende elektrische raceauto. Binnenkort kunnen we het resultaat daarvan laten zien. Het belooft een mooie nieuwe periode voor ons bedrijf te worden en is een natuurlijke uitbreiding van onze activiteiten in de autosport, die aanhaakt bij de huidige trends en innovaties in de auto-industrie als geheel. Het is al bijna zover: onze nieuwe elektrische raceauto debuteert op de IAA in Frankfurt, begin september.'

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi