Hoe maak je een B&B, minicamping of glamping aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen?

Hoe maak je een B&B, minicamping of glamping aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen?

Redactie Baaz

Veel Nederlanders, zo is te zien in tv-programma’s als Bed & Breakfast en Ik Vertrek, geven de brui aan hun huidige job en duiken de hospitality-branche in. Met andere woorden, ze beginnen al dan niet in het buitenland een B&B, glamping of (mini)camping. Dat wordt big business als deze aantrekkelijk is voor gezinnen: die trekken steeds meer weg van massale campings, die soms meer op veredelde pretparken lijken. Toch moet er wel wat te beleven zijn voor de jonge toeristen.

Enkele speeltoestellen vormen samen een speeltuin – eventueel inclusief trampoline

Ga de grote vakantiewebsites er maar op na: een speeltoestel zoals een trampoline wordt altijd genoemd als lokkertje voor gezinnen met kinderen. Zet je enkele speeltoestellen neer, dan is er al sprake van een speeltuin. Een klimrek, trampoline, schommel, glijbaan, het zijn allemaal tijdloze vormen van vermaak voor dreumesen, peuters en kleuters. Denk verder aan een ouderwetse zandbak en je mini-speelparadijs wordt een avontuurlijke plek waar geen kind zich verveelt.

Pubers mee?

Sommige kinderen zijn al aan het puberen, maar moeten wel nog steeds met paps en mams op vakantie. Die zoeken natuurlijk andere soorten entertainment, vaak buiten het terrein. Blijven ze een dagje in de buurt, dan zorg je voor het nodige leven in de brouwerij. Voor opgroeiende kinderen denk je al snel aan een voetbaltafel en ouderwetse speelautomaten. Die laatste zullen ze ongetwijfeld ‘lekker old school’ of ‘vintage’ noemen, maar ze gaan er geheid op spelen.

Contact met de natuur: pluktuin en aaibare dieren

Kinderen mogen tijdens hun vakantie best wat leren over de natuur. Ook deze dienst bied je aan op je digitale kanalen, sterker nog, je zult de eerste niet zijn die aangeeft dat kinderen zelf kruiden voor de dag-soep mogen plukken, of helpen voeren van geiten, kippen en konijnen. Ondertussen vertel je ze wat voor gedrag de beestjes vertonen, wat ze graag eten en hoe je ze op een vriendelijke manier benadert. Interactie met planten en dieren is voor gezinnen een absolute meerwaarde aan een accommodatie.

Slechtweervoorziening is zeker in Nederland essentieel

Andere magische term: de slechtweervoorziening. Dit kan ook een stapel spellen in een ontspanningsruimte betekenen – vanzelfsprekend gratis te lenen. Verder denk je aan een milde, niet opgedrongen vorm van vermaak zoals een kleine quiz of schminken: altijd prijs. Die interactie bied je ook aan in een openbare (buiten)keuken. Samen deeg kneden, beleggen met zelf uitgezochte ingrediënten en het geheel daarna zien garen tot pizza, dat vinden veel kinderen leuk om te doen.

Uitstapjes in de omgeving: natuurwandeling, dropping of (toeristische) speurtocht

Net als in het al genoemde Bed & Breakfast voorzie je in een vrijblijvend uitstapje. Is dit kindvriendelijk, dan scoor je dubbel. Dan wordt het geen proeverij of bezoek aan een ambachtshuis, maar een dropping, speurtocht of natuurwandeling. Het uitje kan ook toeristisch van aard zijn, zolang het maar een beetje interessant voor kinderen blijft. Woon je vlakbij een stad, dan is daar wellicht een city game mogelijk. Is er in de buurt een aanbieder van vaartochten of kanoverhuur? Sluit een deal met diegene, want recreëren op het water vindt iedereen leuk. Al deze wapenfeiten, laat het gezegd zijn, maken een accommodatie tot een unieke plek waar gezinnen graag vertoeven. Maak daarom veel foto’s voor op je website en socials!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie