Het effect van kleur in de werkomgeving
Het aanbrengen van kleur in de werkomgeving

Het effect van kleur in de werkomgeving

Redactie Baaz

Vroeger werden kantoorruimtes vaak erg somber en kil ingericht. Witte muren, een paar simpele bureaus en bureaustoelen en weinig tot geen aankleding. Gelukkig is dat vandaag de dag wel anders. Kantoorruimtes worden met een likje verf op de muur en een plantje of schilderijtje hier en daar veel levendiger. En wat blijkt: het aanbrengen van kleur in de werkomgeving brengt meerdere voordelen met zich mee. Wat het effect van kleur in de werkomgeving precies is en welke voordelen het met zich meebrengt, lees je in deze blog. Lees daarom snel verder!

Kleuren beïnvloeden ons humeur

Misschien sta je er niet zo bij stil, maar kleuren hebben invloed op onze stemming. Stap maar eens een zeer donkere kamer binnen met veel sombere en grauwe kleuren. Grote kans dat je jezelf ook wat meer terneergeslagen voelt. Heel anders is het wanneer je een lichte ruimte met frisse en vrolijke kleuren binnenstapt. Merk je het verschil? Kleuren beïnvloeden ons humeur en daarmee ook ons gedrag. Wanneer je je somber en terneergeslagen voelt, voel je je misschien ook wel wat sneller angstig en durf je plots geen grote beslissingen meer te nemen. Terwijl vrolijke kleuren de creativiteit en het out-of-the-box-denken prikkelen.

Iedere kleur een ander effect

Het leuke is dat iedere kleur een ander effect met zich meebrengt. Zo duidt de kleur rood bijvoorbeeld op gevaar. Dit wordt ons van jongs af aan al geleerd. Wanneer we de kleur rood zien, geeft dat een adrenalinekick. Deze adrenalineboost verhoogt op zijn beurt onze productiviteit. Groen zorgt dan juist weer voor meer balans. Het is een zeer kalmerende kleur met een rustgevend effect. We koppelen de kleur groen automatisch aan de natuur en ervaren zo minder stress. Blauw is goed voor de concentratie en geel haalt onze creativiteit naar boven.

Kies de juiste kleur en kleurcombinaties

Om het beste in je werknemers naar boven te halen, is het belangrijk om bij het inrichten van het kantoor ook goed na te denken over de kleuren en kleurcombinaties. Natuurlijk hoef je niet meteen alle muren onder handen te nemen, maar kleine details en accessoires in de gekozen kleur(en) kunnen ook al een positieve bijdrage leveren aan de beleving en het humeur. Maak het echter niet te bont en zorg voor een mooi geheel. Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? De specialisten van Desko helpen je graag met een complete kantoorinrichting en ontzorgen je van A tot Z.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie