Helft Nederlanders werkt het liefst op kantoor

Helft Nederlanders werkt het liefst op kantoor

Redactie Baaz

Maar liefst 49 procent van alle werkende Nederlanders brengt zijn werkdagen liever door op kantoor dan vanuit huis. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.010 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. De liefde voor kantoor gaat in sommige gevallen zelfs verder dan de officiële werkuren, zo zegt een vijfde van de respondenten het prima te vinden om op hun werkplek te overnachten.

Vooral jongeren zijn fanatieke kantoorliefhebbers. Maar liefst een derde van hen staat er namelijk voor open om een nachtje te blijven slapen op hun werkplek. Onder de rest van de respondenten bedraagt dit slechts vijftien procent. “Wanneer je iedere dag in de file van- en naar werk staat, begrijp ik dat een overnachting op kantoor steeds aantrekkelijker wordt”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “De crux is dat je daarmee hele dagen op dezelfde plek doorbrengt en dus effectief van kantoordagen een soort van thuiswerkdagen maakt. Ik geloof in een gezonde mix van thuiswerken en naar kantoor gaan; slapen op je werk past daar wat mij betreft niet bij.” 

Slim plannen

Naast de charme van de werkplek, kan ook de thuissituatie een reden zijn om zoveel mogelijk tijd op kantoor door te brengen. Zo zegt niet minder dan twaalf procent van de ondervraagden weleens bewust langer door te werken zodat ze niet thuis hoeven te zijn. Om dezelfde reden gaat een achtste van hen op werkdagen zelfs bewust eerder weg van huis. Opvallend genoeg doen dertigers dit het vaakst: zeventien procent van hen vertrekt ‘s ochtends eerder en twintig procent werkt ’s avonds bewust langer door. Franke: “Een strakke deadline, vroeg overleg of een ziek kind. Er zijn genoeg redenen te bedenken om je kantoortijd te maximaliseren. Zeker wanneer ik een drukke werkweek voor de boeg heb, vind ik het heerlijk om ’s ochtends vroeg te beginnen en alle hectiek zoveel mogelijk te ontlopen. Overwerken is daarentegen wat anders; dat probeer ik alleen te doen wanneer het echt niet anders kan.”

Etenstijd

Ondanks de groeiende populariteit van het kantoor, is het grootste gedeelte van de werkende Nederlanders graag op tijd thuis voor het eten. Zo zegt slechts vier procent van alle ondervraagden op werkdagen het liefst op kantoor te dineren. Opvallend genoeg bedraagt dit onder jongeren zeven procent. Franke: “Liefde gaat door de maag. Het kan natuurlijk altijd een keer voorkomen dat je door omstandigheden ervoor kiest om een hapje te eten op kantoor. Ik zou er echter niet aan moeten denken om het meerdere dagen achter elkaar te doen, daarvoor houd ik te veel van de kookkunsten van mijn vriendin.”

Over Acties.nl

Acties.nl helpt consumenten om te besparen op online aankopen door de actuele kortingscodes, aanbiedingen, sales, deals en kortingsbonnen te verzamelen van meer dan 1.000 webshops. Daarnaast biedt de website interessante bespaartips voor de meest uiteenlopende zaken, zoals vakanties, boodschappen en kleding. Acties.nl wordt dagelijks door ruim 25.000 bezoekers geraadpleegd.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie