Havenbedrijf Rotterdam profiteert van onzekerheid Brexit

Jordi Smit
Havenbedrijf Rotterdam profiteert van het feit dat een no deal-Brexit nog altijd niet kan worden uitgesloten. Het bedrijf heeft het afgelopen kwartaal zelfs een recordoverslag geboekt. Dankzij de Brexit.

Roll-on-roll-offverkeer

Er is bovenal een forse toename te signaleren bij het rol-on-roll-offverkeer, welke naar 6,4 miljoen ton steeg. Het is een stijging van 10 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2018. Vooral in de maand maart, waarin een harde Brexit op de loer lag, stegen de volumes sterk, laat het havenbedrijf weten. 

Wapenen tegen Brexit

Vele organisaties bereidden zich op de Brexit voor door veel tegelijk op te slaan. De Rotterdamse haven had hiervan de voordelen. De haven noemt echter verder geen exacte handelscijfers tussen Rotterdam en het Verenigd Koninkrijk.

LEES OOK: 'Tweede Brexit-referendum zeker optie'

Uitstel Brexit

De Brexit heeft inmiddels een uitstel gekregen tot 31 oktober. Tot dan toe heeft Theresa May de tijd om het Britse parlement te overtuigen van haar voorstel tot uittreding uit de EU. Het einde lijkt echter nog niet in zicht nu er steeds meer druk komt op de Britse premier. Van een no deal-Brexit lijkt voorlopig nog geen sprake.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi