Haast op de huizenmarkt: nooit eerder zo kort te koop

Haast op de huizenmarkt: nooit eerder zo kort te koop

Redactie Baaz

Uit cijfers van vastgoedorganisatie Dynamis blijkt dat woningen op de huizenmarkt nog maar zes weken te koop staan voordat er een akkoord is. Woningzoekers hebben steeds minder bedenktijd en moeten snel de knoop doorhakken.

Huizenmarkt nog krap

Een woning bemachtigen in een grote stad zoals Amsterdam, Rotterdam of Den Haag is wat vele mensen voor ogen hebben. In totaal zijn er zo’n 45.000 potentiële kopers op zoek naar woning in Den Haag. Ook steden als Arnhem, Tilburg en Nijmegen zijn erg populair, daar zijn ruim 15.000 huishoudens op zoek naar een woning op de huizenmarkt.

LEES OOK: Huizenmarkt: krapte blijft, gekte neemt af

Korte verkooptijd op huizenmarkt

In 2018 was de gemiddelde verkooptijd nog een week langer vergeleken met dit jaar. De gemiddelde verkooptijd was in 2008 nog 97 dagen, dit is gedaald naar 42 dagen in 2019. Veel steden hebben nog meer haast, in Zwolle duurt het bijvoorbeeld slechts drie weken. De korte verkooptijd is ten gunste van de verkopers, de woningzoekers moeten daarentegen heel snel de beslissing maken of zij de prijs van het huis willen en kunnen betalen.

Volgens Dynamis neemt de verkooptijd van de woningen buiten de stedelijke gebieden het snelst af. De verkooptijd op de huizenmarkt neemt in Amsterdam, Den Haag en Utrecht echter licht toe vanwege de stijgende prijzen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie