Geld verdienen met paardenrennen een goed idee?

Geld verdienen met paardenrennen een goed idee?

Redactie Baaz

Tegenwoordig worden de dieren vooral als hobby gehouden, maar vroeger was dat wel anders. Paarden werken al duizenden jaren voor mensen. Rond het jaar 648 besloten de Grieken om paardenrennen toe te voegen aan de Griekse Spelen. Dit is ontwikkeld naar paardenrennen dat we nu kennen. De sport is razend populair in Engeland.

Hier lees je hoe wedden op paarden werkt en of je er geld mee kan verdienen.

Oorsprong van paardensport

In de Griekse en Romeinse tijd zijn de eerste tekenen van paardensport gezien. De Romeinse renbanen waren de plek waar veel verschillende Arabische stammen met elkaar om de winst streden. In Europa rennen tegenwoordig allerlei verschillende soorten rassen. De Engelse volbloed staat echter nog bekend als het snelste ras. De sport was enorm populair onder de Engelse adel en zij fokten dan ook de beste renpaarden. 

Nederlandse paardensport

In Nederland worden ook paardenraces georganiseerd. De bekendste renbaan is in Wassenaar. Niet alle renbanen zien er hetzelfde uit. Je hebt een turfbaan met gras en dirtbanen met zand. In Amerika is er dan nog een ‘All Weather’ baan. Elk paard presteert verschillend op de banen. De sport werd vroeger voornamelijk bezocht door de rijkere Nederlanders, maar wordt nu steeds toegankelijker. Paarden zijn nu eenmaal een dure hobby, maar paardenraces bezoeken wordt betaalbaarder. 

Paardenren klassementen

Niet alle paarden zijn even goed en zien er hetzelfde uit. Daarom is er een ingewikkeld klasse systeem ontwikkeld. In welke klasse het paard zit bepaalt het niveau en aan welke wedstrijden het paard mee mag doen. In Europa wordt het ‘Group’ systeem gebruikt, maar in Amerika gebruiken ze Graded Races. 

Paarden die nog nooit een race hebben gewonnen doen mee aan een maiden race. Op die manier worden de races eerlijk gehouden. Andere voorwaarden zijn bijvoorbeeld de leeftijden van de paarden. De paardenrennen systemen wereldwijd lijken genoeg op elkaar om races te organiseren van een gelijk niveau. 

Wedden op paarden

Nu komen we bij het belangrijkste onderdeel van dit artikel: kan je geld verdienen met wedden op paardenrennen? Zoals bij alle casinospellen en sportweddenschappen is het antwoord, ja. Anders zou niemand meer willen gokken. Maar dit betekent niet dat het makkelijk is of dat er een strategie is die werkt. Gokken zal altijd met geluk te maken hebben en dat geldt ook voor paardenrennen. 

Je kan het meeste uit je weddenschappen halen door alleen bij legale bookmakers in Nederland te wedden. Zij gebruiken eerlijke quoteringen voor de races, betalen altijd de winst uit en zijn zeer betrouwbaar. Dan is het belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een weddenschap plaats. Stel jezelf de volgende vragen:

-       Welke paarden racen vandaag?

-       In welke klasse wordt geracet?

-       Hoe vaak heeft een paard races gewonnen?

Zo verzamel je genoeg informatie over de paarden en kan je daardoor een weloverwogen weddenschap plaatsen. Je kan er ook voor kiezen om dit niet te doen, op je gevoel af te gaan en te genieten van de sfeer bij het paardenrennen.  

 

 

 

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie