Halverwege augustus gaat het voetbalseizoen weer van start

Halverwege augustus gaat het voetbalseizoen weer van start

Redactie Baaz

Aangezien het Europees kampioenschap achter de rug is, zijn veel clubs inmiddels alweer gestart met de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Dat mag ook wel, want eind augustus staan de eerste competitiewedstrijden namelijk alweer op het programma. Het nieuwe Eredivisieseizoen wordt vrijdag 13 augustus om 20.00 uur in gang gezet door promovendus Go Ahead Eagles en SC Heerenveen.


Voorbereiding op het nieuwe seizoen

De meeste Nederlandse clubs hebben de trainingen enige tijd geleden alweer hervat. Dit lijkt misschien wat vroeg, maar dat is het zeker niet. Clubs willen namelijk dat hun spelers halverwege augustus fit en in vorm aan het nieuwe seizoen beginnen. Wedstrijdritme speelt hier een belangrijke rol in. Daarom wordt er in de voorbereiding niet alleen getraind, maar werken clubs ook de nodige oefenwedstrijden  af. Veel clubs beginnen met wedstrijden tegen amateurploegen. Naarmate de voorbereiding vordert, wordt er vaak tegen betaald voetbalclubs uit binnen- en/of buitenland gespeeld. De tegenstand wordt zo steeds groter, waardoor clubs langzaam toewerken naar de start van het nieuwe voetbalseizoen.


Half augustus begint het echte werk


Zodra de clubs hun voorbereiding eenmaal afgewerkt hebben, begint half augustus het echte werk. Aan de resultaten in het oefenprogramma kun je vaak al afleiden welke clubs in vorm zijn en waar nog (behoorlijk) wat werk te verzetten is. Toch hoeft een goede voorbereiding niet te betekenen dat een club de eerste competitiewedstrijden ook makkelijk wint. Het is en blijft namelijk een momentopname. Een club met slechte resultaten in de voorbereiding kan maar zo winnen van een club die de oefencampagne ongeslagen is doorgekomen. Dat is het mooie aan voetbal.


Wie wordt kampioen?


Aan het begin van het nieuwe seizoen is het vaak stuivertje wisselen tussen de Eredivisieclubs. De ene week staat de ene club bovenaan,  terwijl de andere club een week later de bovenste plek kan bezetten. Toch zijn het aan het einde van de rit vaak de grootste ploegen die om een topklassering strijden. Daarom krijg je bij het wedden op voetbal vaak geen bijzonder hoge quotering als je jouw geld inzet op de topclubs. Desondanks zijn er de laatste jaren steeds meer mensen die geld inzetten op de club waarvan zij verwachten dat deze kampioen wordt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie