Steeds meer mensen wedden op voetbal

Steeds meer mensen wedden op voetbal

Redactie Baaz

Veel Nederlanders volgen het binnenlands voetbal op de voet. Daarnaast zijn er ook inwoners die de voetbalcompetities in grote voetballanden als Engeland, Duitsland, Spanje en Italië volgen. Vroeger bleef het vaak alleen bij het kijken van de wedstrijden, maar tegenwoordig worden er steeds vaker weddenschappen afgesloten rondom een wedstrijd. Op zich niet gek, want door te wedden op een voetbalwedstrijd kun je geld winnen. Jouw voorspelling moet in dat geval wel uitkomen. Gebeurt dit niet? Dan ben je jouw inzet kwijt.


Waarom is wedden op voetbal populair?

Wedden op voetbal heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Dit is niet alleen in Nederland het geval, maar ook in talloze andere landen over de hele wereld. Heb je nog nooit een weddenschap afgesloten op een voetbalwedstrijd? Dan vraag jij je mogelijk af waarom dit zo populair is. Hier zijn verschillende redenen voor op te voeren. De voornaamste reden is dat je er geld mee kunt winnen. Als jouw weddenschap uitkomt, keert een kansspelaanbieder je namelijk geld uit. Hoeveel geld je wint hangt af van de hoogte van jouw inzet en de quotering van de weddenschap. Daarnaast maakt wedden op voetbal het volgen van een voetbalwedstrijd vaak een stuk spannender.


Verschillende mogelijkheden

Doordat steeds meer mensen op voetbal wedden, zijn de mogelijkheden alsmaar groter geworden. Je kunt jouw geld inzetten op de winnaar van een wedstrijd, maar dit is al lang niet meer de enige optie. Zo kun je bij de meeste aanbieders van sportweddenschappen bijvoorbeeld ook wedden op het aantal doelpunten dat één van de twee teams – of beide teams samen – scoren tijdens een wedstrijd. Het is eveneens mogelijk om te wedden op corners, gele kaarten en rode kaarten.


Is wedden op voetbal legaal in Nederland?

Als Nederlandse consument kun je vooralsnog alleen wedden op voetbal bij TOTO. Momenteel heeft de Nederlandse Loterij namelijk nog het alleenrecht voor wat betreft het aanbieden van sportweddenschappen in Nederland. Hier komt 1 oktober 2021 verandering in. Met ingang van deze datum wordt de online kansspelmarkt in Nederland namelijk opengesteld. Hierdoor kunnen Nederlandse consumenten straks ook voetbalweddenschappen afsluiten bij buitenlandse kansspelaanbieders. Zij mogen overigens alleen weddenschappen op voetbal aanbieden als zij over een vergunning van de Kansspelautoriteit beschikken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie