Gastcolumn: Echte aandacht levert meer op

Gastcolumn: Echte aandacht levert meer op

Redactie Baaz

Ewald Verholt, General Manager van de Nederlandse vestiging van EIZO Europe GmbH, deelt zijn motivatie en werkwijze met ons.

Met het thema ‘ondernemen over de grens’ kunnen we ook bij EIZO alle kanten op. Zeker sinds de ‘nieuwe’ organisatie in Europa op 1 juli 2012 actief werd. Als rechtstreekse dochter van EIZO Corporation in Japan, brengt EIZO Europe GmbH de high-end monitor oplossingen naar de markt. Ewald Verholt, General Manager van de Nederlandse vestiging, deelt zijn motivatie en werkwijze met ons.

Mijn visie is dat je als bedrijf voor je klanten zo transparant mogelijk als wel toegankelijk moet zijn. Dat geldt niet alleen voor de vele resellers waar we mee te maken hebben, maar ook voor de eindgebruikers van onze producten. Dit klinkt wellicht vanzelfsprekender dan dat het in werkelijkheid is en dit is niet zomaar af te vangen door middel van het in de lucht houden van een website of social media kanaal.

Uiteraard zijn dit instrumenten om het klantenpotentieel te informeren, maar hoe fijn is het om iemand toch even aan de telefoon te krijgen of face-to-face te ontmoeten. Het is bijna weer vooruitstrevend te noemen om er een dergelijke werkwijze op na te houden in een wereld waarin we vooral mobiel online met elkaar communiceren. Echter, zonder luisteren geen goede oplossing! Een rol die je alsfabrikant van high-end producten zeer serieus moet nemen en een werkwijze die zeer gewaardeerd wordt door de eindgebruiker. Deze vindt gehoor bij de experts, maar het is ook de toegevoegde waarde als ondersteuning naar je dealerkanaal.

Het aangaan, maar vooral het onderhouden van een relatie, is waar we het over hebben. Interesse en aandacht als ingrediënten voor de basis en een kwaliteitsproduct en service die de verwachtingen overtreft. Het bieden van de juiste oplossing in plaats van het ‘pushen’ van een product tegen een prijs.

En ja, een monitor, hoor ik je denken. Maar vergeet niet dat je gaat investeren voor een jaar of vijf, erbij stil moet staan hoe jouw applicaties zich in die tijd ontwikkelen, wat je jouw werknemers wilt bieden als het gaat om productiviteit en ergonomie, hoe je duurzaamheid integreert en daarmee tevens kostenbesparingen realiseert. Daarom verleggen we bij EIZO nog steeds onze grenzen, creëren we een breed assortiment, introduceren we unieke producten, maken we customized oplossingen op basis van jouw verhaal. We zien er naar uit om persoonlijk met jouw organisatie kennis te maken!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie