Dit is de Lexus LF-30

Sterre Hartjes
Lexus ziet elektrificatie als prioriteit, maar een volledig elektrische auto is er nog niet van gekomen. De futuristische Lexus LF-30 Electrified Concept zou moeten staan voor een toekomst in elektrische modellen.

Lexus geeft al zijn conceptmodellen de lettercombinatie LF, wat staat voor Lexus Future. Ook de showauto die Lexus meebrengt naar de Tokyo Motor Show heeft deze lettercombinatie. De Lexus LF-30 Electrified Concept is namelijk een studiemodel dat laat zien dat we nog veel van Lexus kunnen verwachten wat betreft elektrische auto's.

Design Lexus LF-30

Het studiemodel heeft de platte LED-koplampen mooi verwerkt in een wat hoekige neus. Hier is ook een nieuwe verwerking van de Lexus' Spindle Grille te zien. De voorruit loopt ver door aan de voor- en achterkant, zover dat de LF voorzien is van een glazen dak. De achterkant van het studiemodel heeft dezelfde kenmerkende hoeken en LED-lampen als de neus. Met de verlichting en via de kleur van de 'grille' aan de voorzijde laat de LF-30 zien of hij in normale of autonome modus rijdt. Voor de bestuurder is het stuurgvoel aan te passen. 

Opvallend is het futuristisch design van de enorme vleugeldeuren en het interieur. De Lexus LF-30 heeft plek voor vier inzittenden. De achterpassagiers zitten op massagestoelen en kan het panoramadak met behulp van augmented reality worden veranderd in een sterrenhemel. Alle inzittende zijn indien gewenst verborgen te houden door de zijruiten. Dit omdat de helderheid van de ruiten aan te passen is. 

Vermogen van de Lexus LF-30

De Lexus LF-30 is 5,09 meter lang, een kleine twee meter breed en 1,6 meter hoog. De afstand tussen voor- en achteras is een ruime afstand van 3,2 meter. De elektrische aandrijflijn van de LF-30 bestaat uit vier elektromotoren die alle een eigen plek krijgen in de wielen van de concept-car. De vier elektromotoren zijn goed voor een vermogen van 544 pk en 700 Nm. Dankzij  het 110 kWh accupakket heeft de Lexus een WLTP-bereik van 500 kilometer en zou hij binnen 3,8 seconden op een snelheid van 100 kilometer per uur zitten. De Lexus LF-30 heeft een topsnelheid van 200 kilometer per uur. Met de 150 kW-lader hoeft het opladen van de LF geen eeuwigheid te duren. Lexus Advanced Posture Control is de naam van de software die de vermogensafgifte regelt.

Volgens Lexus zal het niet lang meer duren voordat de hybride modellen naast volledig elektrische modellen komen te staan. In november voegt het merk een EV toe aan zijn leveringsprogramma. Er bestaat een kans dat de nieuwe EV op basis van de Lexus UX wordt geproduceerd.