Finalisten Shell LiveWIRE Award 2014 bekend

Finalisten Shell LiveWIRE Award 2014 bekend

Redactie Baaz

De finalisten van de Shell LiveWIRE Award zijn bekendgemaakt, namelijk GainPlay Studio, LG Sound BV, NETICS BV en ParkFlyRent. De award gaat naar de ondernemer die de jury weet te overtuigen van zijn innovatievermogen en ondernemerschapskwaliteit.

Op dinsdag 21 oktober streden de dertien jonge ondernemers bij Shell in Rijswijk om een finaleplaats. De vier ondernemers die door zijn naar de finale strijden op dinsdag 2 december om de prijs: de juryprijs van 10.000 euro en de publieksprijs van 2.500 euro. Voor de publieksprijs kan tot 4 november gestemd worden via deze site.

GainPlay Studio

Hersengestuurde computergame helpt patiënten te ontspannen en stress kwijt te raken Mensen met psychische stoornissen hebben vaak moeite om te ontspannen, stress kwijt te raken of de aandacht beter te focussen. Bestaande trainingen in deze vaardigheden zijn arbeidsintensief en moeilijk vol te houden. De computergame 'Daydream' van GainPlay Studio biedt uitkomst. Bijzonder is dat er geen muis of joystick aan te pas komt. De gebruiker bestuurt de game met zijn hersenen.

Ondernemer: Jan Jonk 
Gevestigd in: Utrecht

LG Sound BV

Waterkwaliteitsmetingen en ultrasone geluidsgolven dringen algenstand terug De aanwezigheid van blauwgroene algen in oppervlaktewater kan tot grote problemen leiden, waaronder vissensterfte en stankoverlast. LG Sound heeft met de MPC-Buoy een effectieve en milieuvriendelijke oplossing ontwikkeld. Dit door zonne-energie aangedreven drijvend platform meet continue de waterkwaliteit om vervolgens ultrasone geluidsgolven op maat uit te zenden.

Ondernemer: Yousef Yousef 
Gevestigd in: Zoetermeer

NETICS BV

Droge voeten houden dankzij ingenieuze dijk van baggerspecie Als gevolg van de stijgende zeespiegel en een snel toenemende urbanisatie in deltagebieden, groeit wereldwijd de noodzaak tot het bouwen van waterkeringen. De realisatie hiervan is echter een zeer kostbare aangelegenheid. NETICS bedacht en ontwikkelde een techniek om met modder dijken te bouwen. Het resultaat is dat de kosten van een waterkering met een factor tien dalen.

Ondernemers: Eldert Besseling en Hugo Ekkelenkamp 
Gevestigd in: Alblasserdam

ParkFlyRent

Autodelen rondom luchthavens maakt een vliegende start. De auto parkeren bij een vliegveld kost al snel tussen € 70 en € 100 per week. ParkFlyRent combineerde deze frustratie van reizigers slim met de groeiende belangstelling voor de zogenaamde deeleconomie. Het resultaat is een vernieuwend autodeelconcept, dat goed is voor zowel het milieu als voor de portemonnee van reizigers en autohuurders.

Ondernemer: Niels de Greef 
Gevestigd in: Schiphol

Ondernemerschap = essentieel

‘We kijken terug op een speciale dag waar opnieuw duidelijk wordt hoe succesvol jonge ondernemers kunnen zijn’, zegt Jeroen Bos, Directeur Regionale Dienstverlening  van de Kamer van Koophandel en jurylid tijdens de halve finale. Volgens hem is ondernemerschap essentieel voor het concurrentievermogen van Nederland. ‘Wij ondersteunen ondernemers met betrouwbare informatie, handige tools en bijeenkomsten door het hele land. Op een dag als deze zien we het enorme groeipotentieel van jonge innovatieve bedrijven.’

Shell LiveWIRE Award

Ieder jaar wordt de Shell LiveWIRE Award uitgereikt aan een jonge ondernemer onder de 35 jaar. Diegene die de jury weet te overtuigen van zijn innovatievermogen en ondernemerschapskwaliteit wint de award. LiveWIRE is een internationaal Shell-programma dat in Nederland wordt uitgevoerd door de Kamer van Koophandel. Jaarlijks worden ruim 600 ondernemers ondersteund.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie