IGNITE Award 2024: inschrijving open van 8 april t/m 13 mei

IGNITE Award 2024: inschrijving open van 8 april t/m 13 mei

Redactie Baaz

IGNITE Award, dé toonaangevende award voor sociaal ondernemerschap in Nederland, kondigt met trots aan dat de inschrijving voor de IGNITE Award 2024 vanaf 8 april t/m 13 mei geopend is, met als thema: ‘Van starter naar blijver’. IGNITE Award zoekt startende sociaal ondernemers die blijvend impact willen maken binnen de Nederlandse samenleving. Deelnemers krijgen professionele begeleiding in het versterken van hun sociale onderneming én maken kans op een investering tussen €30.000 en €100.000. De IGNITE Award vindt dit jaar voor de negende keer plaats, voor de tweede keer is het een landelijke editie.

IGNITE Award speelt een cruciale rol in het bevorderen van sociaal ondernemerschap en het creëren van een meer inclusieve samenleving. IGNITE Award wil dat Nederland socialer wordt en stimuleert én ondersteunt daarom startup initiatieven en goede ideeën die daaraan bijdragen. “Door ons traject stellen wij startende sociaal ondernemers in staat een goede basis te creëren voor hun onderneming. De haalbaarheid van plannen wordt getoetst en we verbinden hen aan ons bredere netwerk van experts. In heel korte tijd zorgen we er voor dat hun ondernemingen versterkt worden.” aldus Melanie Vaessen, portfoliomanager Nederland van het Anton Jurgens Fonds, de organisatie achter de IGNITE Award.

Inschrijven

IGNITE Award roept iedereen in Nederland met een startende onderneming of goed idee op het gebied van sociale cohesie, arbeidsparticipatie, zorgvernieuwing of het tegengaan van eenzaamheid of uitsluiting, op om zich in te schrijven. Uit de inzendingen worden 12 deelnemers geselecteerd. Zij gaan onder leiding van ervaren vak experts aan de slag met het trainings- en coachprogramma en ontvangen individuele coaching en business workshops om hun bedrijf naar een volgend niveau te tillen. Dit programma biedt niet alleen waardevolle kennis en vaardigheden, het creëert ook een stimulerende omgeving voor groei en ontwikkeling.

Positieve bijdrage

Geselecteerd worden voor de IGNITE Award betekent een kickstart voor alle deelnemers. Tijdens het traject maar ook daarna. IGNITE Award stimuleert hiermee dat de startende ondernemers uitgroeien tot blijvers die langdurig sociale impact gaan maken in de samenleving. Met het trainings- en coachprogramma en het businessplan worden de deelnemers klaargestoomd voor groei. Klaar voor investeerders en klaar om impact te maken. Het doel is om sociaal ondernemers te helpen hun projecten naar een hoger niveau te tillen en duurzame impact te realiseren. De kers op de taart? Een geldprijs van €100.000, €50.000 of €30.000 om te investeren in de onderneming en ook na het programma jaren vooruit te kijken. Naast een juryprijs is er ook een publieksprijs van €10.000. Hier kan het Nederlandse publiek hun stem voor uitbrengen.  

Samen maken we Nederland socialer!
Inschrijven kan vanaf 8 april t/m 13 mei. Samen maken we Nederland socialer.

Voor meer informatie, criteria voor deelname en inschrijven: www.igniteaward.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie