Exact reikt naar de sterren: AI, ML en een dekking van alle bedrijfssoftware

Exact reikt naar de sterren: AI, ML en een dekking van alle bedrijfssoftware

Redactie Baaz
Machine learning en artificial intelligence maken geweldige verandering mogelijk. Wil je daar de vruchten van plukken, dan zal je bereid moeten zijn om mee te bewegen. Jouw corebusiness kan alleen jij heruitvinden. Maar alles daaromheen - doet een ander graag. Bedrijfssoftware Exact Online is continu in beweging. We werpen een licht op de nieuwste ontwikkelingen.

Het dak van technologische verbetering is zo hoog als cultuur toestaat. Technologieën als artificial intelligence (AI) en machine learning (ML) zijn al jaren praktisch toepasbaar, maar werden tot voor kort tot de achtergrond van organisaties beperkt. Logisch, want wanneer een term spookbeelden van levensgevaarlijke robots opwekt, vermijd je de bespreking.

Inmiddels ziet een groot deel van zakelijk Nederland de voordelen van AI en ML in. Hoewel robotisering de aard van werk belooft te veranderen, blijven arbeidskansen doorgaans intact. Acceptatie is wijdverspreid. Een softwareontwikkelaar als Exact voelt zich comfortabel genoeg om de toepassing van AI en ML als speerpunt te benoemen. Goed nieuws, want speerpunten zijn het zeker.

No hands accounting

Gehele bedrijfsprocessen kunnen vandaag de dag met AI en ML geautomatiseerd worden. Een voorbeeld, Exact Online, is je waarschijnlijk niet ontgaan. Meer dan 500.000 ondernemers en accountants werken (in)direct met de software

Het is belangrijk om te begrijpen waarom Exact sinds jaar en dag als eerste keuze voor accountancy-, boekhoud- en bedrijfssoftware wordt beschouwd. In 1995, elf jaar na oprichting, ontving de organisatie een koninklijk plaquette voor ‘jong ondernemerschap’. Ondertussen groeide Exact uit tot gevestigde waarde en marktleider in de Benelux. Het vermogen dat toentertijd tot baanbrekende software leidde is nooit verloren, en drukt zich vandaag de dag uit in functies als ‘no hands accounting’.

Voer je een boekhouding met Exact Online, dan weet je dat je over de meest efficiënte en tijdbesparende functies beschikt.

Allereest: Scan & Herken. Je voert één of meerdere bonnetjes en facturen per mail of app in, waarna Exact Online de verwerking voor rekening neemt. Het overtikken van gegevens en uitpluizen van facturen is daarmee verleden tijd.

Ten tweede: automatische boekingen. Exact leert van jouw verleden en doet automatisch boekingsvoorstellen. AI en ML staan hierbij centraal. De meeste suggesties zijn dusdanig nauwkeurig dat controle onnodig is. Zo houd je meer tijd over voor jouw bedrijf.

Tot slot: factureren via het PEPPOL-netwerk. Dit netwerk maakt elektronische facturatie mogelijk en wordt door steeds meer organisaties en bedrijven ondersteund. Verstuur je een elektronische factuur, dan komt er bij de verwerking geen post of e-mail aan te pas. De factuur wordt door het systeem van de ontvanger verwerkt, waarna jij bij elke stap - van ontvangst en inzage tot betaling - automatisch wordt geüpdatet. De tijd van handmatige reminders naar debiteuren is daarmee voorbij, wat een hoop stress en tijdsbesteding wegneemt.

Som van de delen

Hoewel ‘no hands accounting’ zich in 2021 door belooft te ontwikkelen, is verandering niet beperkt tot opties voor boekhouding en accountancy.

Claudia Thijs is Product Line Director bij Exact. Na veertien jaar bij Autodesk (Amerikaans softwarebedrijf) te hebben gewerkt, maakte ze in eind 2013 de stap naar Exact. Sinds April 2020 is ze verantwoordelijk voor één van Exacts vier product lines.

Claudia's product line bouwt vooral aan oplossingen die secundaire bedrijfsprocessen ondersteunen. Dergelijke processen behoren niet direct tot de corebusiness van een ondernemer, maar zijn absoluut nodig om de corebusiness goed uit te kunnen voeren. Accounting is een voorbeeld. Banking, HR en payroll evengoed.

Ze vertelt: “We zijn al jarenlang bekend als dé software voor accountants en boekhouding, maar breiden meer en meer uit. Je wilt immers grip op de gehele onderneming. Niet alleen de cijfers.”

“Hoewel het al langer mogelijk is om diverse softwaretools aan Exact Online te koppelen, bewegen we gelijktijdig naar de mogelijkheid om tools voor verschillende bedrijfsprocessen binnen Exact Online te gebruiken. Payroll, HR en banking zijn immers net zo belangrijk als accounting.”

“Iedereen werkt graag dagelijks op één platform. Integratie is een steeds groter thema. Exact Online dient niet alleen inzicht op de cijfers te bieden, maar een dashboard voor meerdere processen te worden.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie