Tips voor overstappen op slimme (salaris)software binnen de accountancy sector

Tips voor overstappen op slimme (salaris)software binnen de accountancy sector

Redactie Baaz

Bij een nieuw jaar denken we vaak aan goede voornemens en het maken van nieuwe keuzes. Zo kan je voornemen om je accountancy op een rijtje te krijgen. Maar waar begin je? Niet alleen de juiste keuze van de software is belangrijk, maar je moet ook met het moment wanneer je overstapt rekening houden. Zo zien we vaak dat binnen de accountancy sector in het najaar onderzoek wordt gedaan naar de mogelijkheden, onder andere voor nieuwe salarissoftware. Wanneer er een keuze is gemaakt, staat de maand december in het teken van de proefperiode. Je hebt dan de gehele maand de tijd om de salarissoftware eigen te maken door middel van demo’s, trainingen en ondersteuning vanuit het helpcenter. Vervolgens kunnen alle medewerkers worden overgezet en kun je in januari de eerste runs draaien. Dit klinkt zoals het hoort, toch?

Stap over in een rustige periode

Helaas gaat dit in de praktijk vaak net iets anders. Binnen de accountancy sector is het algemeen bekend dat de maanden december en januari ontzettend druk zijn in verband met de jaarafsluiting. Wanneer hier ook een overstap van salarissoftware aan wordt toegevoegd, verliest deze overstap de focus en prioriteit die het nodig heeft. Een correcte salarisverwerking is een belangrijke dienstverlening voor jouw klanten en zij mogen dan ook geen hinder ondervinden van jouw overstap. Kies dus voor een rustigere periode, bijvoorbeeld in de zomer, zodat je alle tijd hebt om de nieuwe salarissoftware te leren kennen.

Slimme salarissoftware voor de accountancy sector

Het beste moment om over te stappen is dus in een rustige periode. Maar hoe ga je daarna verder? Het begint allemaal met de vraag “Welk softwarepakket past het beste bij mij?”. Binnen de accountancy sector zijn er tal van mogelijkheden. Met de juiste software werk je als accountant slimmer, verwerk je gemakkelijk de salarissen over meerdere administraties en verlaag je de werkdruk. Hierdoor houd je meer tijd over die je kunt besteden aan het up-to-date houden van je kennis over complexe wetgeving en het adviseren van je klanten. Daarnaast heb je altijd een actueel inzicht in de kosten en ben je up-to-date met de laatste WKR, het minimumloon, de rekenregels en de cao’s. Je werkt efficiënt online samen met je klanten en je kunt, op basis van signalementen die wijzen op noodzakelijke acties, direct adviseren en acteren.

Meest complete én slimste accountancy software Naast slimme salarissoftware kan je ook kiezen voor een compleet accountancy software pakket. Vanuit één complete suite kies je zelf wat je nodig hebt. Wil beginnen met alleen de boekhouding? Of toch ook gelijk starten met fiscaal? Alles is mogelijk. Met deze tools kun jij optimaal je klanten ontzorgen, doorwerken zonder onnodige onderbrekingen en dat alles volledig online.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie