Exact investeert in dienstensector met overname van Gripp

Redactie Baaz
Exact neemt softwarebedrijf Gripp over. Gripp levert Software-as-a-Service (SaaS)-bedrijfssoftware aan professionele dienstverleners. De overname breidt het aanbod van Exact voor de zakelijke dienstverlening uit.

Focus op dienstensector

Met de toevoeging van Gripp aan het ruime dienstenportfolio van Exact, waaraan ook Software Gemak (het voormalige Unit4 Bedrijfssoftware - overname van eind 2020) recent is toegevoegd, heeft Exact nu een oplossing voor een breed scala aan dienstverleners. Gripp is de perfecte aanvulling op het bestaande portfolio van Exact en is een krachtige versterking van de positie van Exact in de dienstensector.

De Professional Services Automation (PSA)-oplossing van Gripp bestaat onder meer uit een CRM-module en gespecialiseerde modules voor urenregistratie, facturatie van (deel)projecten, projectmanagement, inkoopmanagement en HR-management. PSA is de internationale term om het segment van automatisering van zakelijke dienstverlening aan te duiden. Gripp bedient 1.700 klanten vanuit Tilburg.

“Nederland is een dienstenland bij uitstek - en de dienstensector groeit sterk", vertelt Paul Ramakers, CEO van Exact. "Dat maakt de dienstensector een belangrijke groeimarkt voor Exact. Gripp is een geweldige aankoop. Niet alleen vanwege het moderne SaaS-aanbod, het sterke team of de ondernemende cultuur die goed past bij Exact, maar ook omdat we met het gezamenlijke aanbod nog beter alle klantsegmenten en subsectoren kunnen bedienen.

"Met deze acquisitie creëren we een heel breed aanbod in de dienstensector van geavanceerde en complete cloudoplossingen. De acquisitie past binnen onze strategie om groei te realiseren via een krachtige combinatie van organische doorontwikkeling en uitbreiding door acquisities."

Marcel Koenders (co-founder van Gripp) voegt toe: "Voor Gripp betekent deze overname dat we onze groei verder kunnen versnellen in de komende jaren. We hebben al een geweldig sterk team en product en kunnen nu profiteren van de bekendheid en de expertise die Exact in huis heeft."

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie