Enorme koersdaling BAM na winstwaarschuwing

Aimée van Vuuren
Bouwbedrijf BAM is zwaar getroffen door een koersdaling, nadat het bedrijf aangaf het eerste halfjaar van 2019 in rode cijfers af te sluiten. Het bedrijf verloor een vijfde van zijn gehele waarde op de beurs.

BAM in rode cijfers

Bij een aantal buitenlandse infrastructurele projecten ging het slechter als gedacht. De kosten vallen namelijk 90 miljoen euro hoger dan verwacht. Door de tegenvallers heeft BAM moeten melden dat het bedrijf na het eerste halfjaar met rode cijfers de boeken ingaat.

Eerder ging BAM ook al de mist in bij de samenwerking met Volker Wessels met een inschattingsfout voor de zeesluis in IJmuiden. Het verslepen van de sluisdeuren van Rotterdam naar IJmuiden bleek duurder dan verwacht. De bedrijven gaan voor rond 200 miljoen euro het schip in.

LEES OOK: ondernemers opgelet! 3 tips voor slim investeren

Kleine winst

BAM heeft aangegeven nog wel een kleine winst over het hele jaar te verwachten. Het kan namelijk dat het bedrijf een deel van de verloren 90 miljoen euro kan terughalen, maar de gesprekken verlopen te moeizaam. De kosten moesten volledig in de boeken worden opgenomen, waardoor beleggers geen interesse meer hadden in het investeren en de koers flink daalde.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée