Dit zijn de meeste interessante nieuwe markten voor digitale ondernemers in 2022

Dit zijn de meeste interessante nieuwe markten voor digitale ondernemers in 2022

Redactie Baaz

Het afgelopen jaar heeft ervoor gezorgd dat digitale ondernemingen nog steviger in het zadel zitten. Er was namelijk weinig animo voor mensen om fysieke activiteiten te ondernemen. Hoewel er inmiddels een lichte kentering lijkt te komen, zullen digitale ondernemingen ook in 2022 waarschijnlijk fantastisch presteren. Daarbij zijn er enkele nieuwe markten die voor deze ondernemers reuze interessant kunnen zijn. Ben jij benieuwd welke mogelijkheden er op dit vlak voor jouw liggen? Lees dan zeker door, want in deze blog kom je hier precies achter.

Online kansspelen

De eerste nieuwe markt die interessant is voor digitale ondernemers, is de markt voor online kansspelen. Dit heeft met name betrekking op de Nederlandse markt. Tot voor kort waren kansspelen namelijk bij wet streng gelimiteerd of zelfs verboden. Daardoor konden vele buitenlandse gokbedrijven niet in de Nederlandse markt voor kansspelen stappen. Sinds 2022 is deze wet echter veranderd, waardoor de mogelijkheden voor het nieuwe online casino voor het oprapen liggen. Met een markt vol potentie en nieuwe spelers die met elkaar concurreren, is dit zeker een ontwikkeling om in de gaten te houden of zelf aan mee te doen.

Begeleiding met verhuizing

Een andere interessante markt voor digitale ondernemers die redelijk recentelijk is begonnen, is de markt voor verhuizingsbegeleiding. Op het eerste oog lijkt dit een markt te zijn die al een tijdje bestaat. Maar het aard van het beestje is de afgelopen periode drastisch veranderd. Steeds meer mensen mogen fulltime thuiswerken van hun werkgevers. Met de huidige woningmarkt kijken deze personen ineens naar het buitenland als plek om zich te vestigen. Daarbij hebben ze wel graag hulp van lokale personen die ze hiermee begeleiden. Als verhuizingsbegeleider kun je dit allemaal echter online regelen. Met contactpersonen in het buitenland verleg je het fysieke aspect van begeleiden naar lokale werknemers of andere mensen in jouw online netwerk. Ook deze markt is dus eentje waar je op moet letten de komende tijd.

Online fitness

Ook online fitness is booming. Doordat de sportscholen een tijdje dicht waren, zijn vele personal trainers overgestapt naar online lesgeven. Sommige willen nu niet meer terug naar fysieke lessen. Met de juiste online marketing en een eigen website is het business model van een online personal trainer er zeker een met potentie. Als jij als digitale ondernemer alles af weet van hoe je het beste genoeg online klanten bezorgt, heb je al een goed ondernemingsplan te pakken en kun je meteen aan de slag hiermee.

Non Fungible Token applicaties

Tot slot is de markt voor Non Fungible Token (NFT) applicaties ook reuze interessant voor digitale ondernemers. NFT’s zijn namelijk het afgelopen jaar heel populair geworden. Daarbij is het nog duidelijk dat er een vaste infrastructuur opgezet moet worden. Een deel van deze infrastructuur wordt gevormd door bepaalde applicaties die de functionaliteiten van deze markt volledig benutten. Denk dan bijvoorbeeld aan een handelsplatform voor de NFT’s of een plek waar een derde partij, zoals een notaris digitaal, kan inzien of de NFT van een huisakte legitiem is.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie