Steeds meer particulieren en bedrijven hebben een website

Steeds meer particulieren en bedrijven hebben een website

Redactie Baaz

Niet alleen bedrijven hebben steeds vaker een website. Ook particulieren starten een eigen blog, waarop zij verhalen en bijvoorbeeld reisverslagen delen. Daarbij wordt zo’n website gebruikt door particulieren die actief zijn als fotograaf, die er DIY-projecten verkopen, enzovoorts. Het toenemende aantal websites kent verschillende redenen. Zo is het met een content management systeem als Wordpress of Joomla steeds makkelijker geworden om een website te starten. Daarbij bereikt men online veel meer mensen, dan wanneer voor een bericht in de krant gekozen zou worden. Tegelijkertijd maakt het groeiend aantal websites het voor bedrijven lastiger om zich te onderscheiden. Zij zetten tegenwoordig massaal in op linkbuilding, het voortdurend toevoegen van nieuwe content, enzovoorts.

Cruciaal om bovenaan de zoekresultaten te staan 

Voor bedrijven is het cruciaal om bij de eerste drie tot maximaal vijf zoekresultaten te staan op zoekwoorden die voor hen relevant zijn. Consumenten vergelijken voor de aankoop van een product vaak verschillende aanbieders met elkaar. Wanneer de website van een bedrijf niet bij de eerste resultaten staat, zal een consument het bedrijf niet meenemen in de vergelijking. Het maakt dat het bedrijf vrijwel zeker omzet misloopt. Voor veel bedrijven reden om meer geld te investeren in het genereren van backlinks en het kopen van advertentieruimte. Belangrijk hierbij is dit op efficiënte wijze te doen, om onnodig hoge kosten voor online marketing te kunnen voorkomen. Voor particulieren die een website starten is dit minder belangrijk. Al werkt het voor hen motiverend, wanneer het aantal bezoekers op hun website groeit. 

Aantal bedrijven in de online marketing toegenomen 

Steeds meer ondernemers specialiseren zich in het aanbieden van hulp bij online marketing. Het aantal bedrijven binnen deze branche is flink toegenomen. Online marketing is niet eenvoudig, daar het uit verschillende componenten bestaat. Zoals reeds werd aangehaald zijn linkbuilding en het voortdurend toevoegen van content voorbeelden van deze componenten. Er is echter meer. Denk ook aan het kopen van advertentieruimte in een zoekmachine, het aangaan van de interactie met de doelgroep via sociale netwerken als Facebook en Instagram, enzovoorts. Het is belangrijk dit op de juiste wijze aan te pakken, om het rendement van online marketing te maximaliseren.

Blog starten als particulier is makkelijker geworden 

Particulieren kunnen op verschillende manieren een eigen website bouwen. Technische kennis is al lang niet meer vereist. Er zijn platforms waarop je binnen een aantal klikken een website live hebt staan. Iets ingewikkelder wordt het, wanneer je kiest voor Wordpress of Joomla. Toch is ook het gebruik daarvan steeds makkelijker geworden. Online vinden particulieren talloze pagina’s met instructies, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe zij een eigen website kunnen bouwen. Men begint er op steeds jongere leeftijd aan. Dit brengt risico’s met zich mee. Denk aan het gebruik van afbeeldingen waarop auteursrecht rust. 

Foto door George Morina

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie