Dit moet je weten over de overname van Askozia door 3CX

Dit moet je weten over de overname van Askozia door 3CX

Redactie Baaz
Unified communications-leverancier 3CX neemt het Duitse Askozia over, een leverancier van het IP-telefoniesysteem AskoziaPBX. Met de overname versterkt 3CX zijn Europese aanwezigheid aanzienlijk.

Askozia, met een thuisbasis in Hannover, levert diensten aan meer dan 10.000 organisaties, waarmee 3CX dus een behoorlijk grote slag slaat. Het past in de strategie van 3CX, die al even bezig is met expansie.

Met de overname van Askozia vergroot 3CX voornamelijk zijn aanwezigheid in Duitsland, maar daarnaast is er nog een goede reden voor de overname. Askozia heeft ook eigen, op Linux gebasseerde, technologie. Door de overname kan 3CX deze technologie in zijn eigen producten integreren. Overigens was Linux al geen ondergeschoven hondje bij 3CX, zoals bij veel andere tech-bedrijven wel het geval is.

Askozia wordt 3CX

Bestaande klanten van Askozia krijgen een gratis 3CX-licentie aangeboden terwijl partners van Askozia welkom zijn om de samenwerking voort te zetten samen met 3CX. Nick Galea, CEO van 3CX, zegt: ‘Deze acquisitie is een mijlpaal voor 3CX in Duitsland. Askozia heeft een getalenteerd team en samen met hun Linux-technologie die we kunnen integreren in ons eigen product verwachten we flinke groei in Duitsland.

Deze 8 dingen moet je weten over de overname

1. De acquisitie van Askozia is een stap van een grotere strategie
Hoewel het een grote stap is omdat Askozia veel klanten en partners heeft in Duitsland, is het slechts één stap binnen grotere strategie van uitbreiding voor 3CX.

2. Askozia’s Linux-technologie vindt zijn weg naar 3CX
Naast expansie is ook de in-housetechnologie van Askozia interessant voor 3CX, die hun, op Linux-gebasseerde technologie in hun eigen product gaan integreren.

3. Klanten van Askozia worden niet in de kou gezet
Alle bestaande klanten van Askozia krijgen een warm welkom door 3CX. Zo krijgen zij allen een 3CX Pro-licentie aangeboden.

4. Askozia’s partners worden ook niet vergeten
De bestaande partners van Askozia zijn welkom bij het, met awards bekroonde, partnerprogramma van 3CX.

5. Askozia-ondersteuning verdwijnt niet zomaar
Verandering is soms lastig. Om de transitie zo voorspoedig te laten verlopen, blijft de klantenservice van Askozia nog een jaar aan.

6. Webinars vrijelijk toegankelijk
De webinars van 3CX zijn informatief en entertainend tegelijk. Alle nieuwe klanten en partners worden uitgenodigd om deze webinars bij te wonen.

7. Askozia wordt deel van de 3CX-familie
Het team van Askozia heeft veel kennis aan boord. Zij zijn welkom bij 3CX, en worden deel van het 3CX-team.

8. Duits hoofdkwartie van 3CX
De huidige locatie van 3CX in Duitsland zal blijven bestaan. Deze wordt aangevuld met het hoofdkantoor van Askozia, wat onderdeel wordt van de Duitse operatie van 3CX.

Meer over 3CX lees je hier.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie