December is de beste maand om te solliciteren

Ruben den Boer
Volgens experts is december de beste maand om van baan te wisselen. Er zijn veel functies beschikbaar en er zijn veel goede momenten om te netwerken. Dat meldt BNR nieuwsradio maandag in een radio-item.

Een loopbaancoach laat in de uitzending weten dat er eigenlijk geen slechte momenten zijn om te solliciteren, ongeacht de tijd van het jaar of de staat waarin je verkeerd. Toch zijn niet alle momenten even goed. Veel mensen beginnen bij wijze van goede voornemen in januari pas met solliciteren als ze toe zijn aan een nieuwe baan. Dat noemt de loopbaancoach ‘echt heel dom’.

Weinig concurrentie tijdens soliciteren

De eerste werkdag van het nieuwe jaar is namelijk de dag dat meeste mensen gaan reageren op nieuwe vacatures. De concurrentie is op dat moment dus het hoogst van het hele jaar. In december is iedereen echter druk bezig met de feestdagen en de afronding van het jaar. Door in december te solliciteren kun je je concurrentie dus een stapje voor zijn.

LEES OOK: Sollicitanten laten WhatsAppen met medewerkers: het werkt!

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? Wacht dan niet langer met solliciteren, maar reageer in december nog op die droomvacature. (Het hele fragment luister je terug op de website van BNR Nieuwsradio)

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben