Sollicitanten laten WhatsAppen met medewerkers: het werkt!

Ruben den Boer
Het ene bedrijf kan het aantal sollicitanten niet aan, en het andere bedrijf moeten speuren naar geïnteresseerden. Hoeveel aanmeldingen je ook krijgt, het is altijd lastig om de juiste match te vinden. Een Belgisch bedrijf vond er een creatieve oplossing voor: sollicitanten laten WhatsAppen met medewerkers. En het werkt ook nog eens.

Een sollicitant kan nog zo’n knappe kop, indrukwekkend CV, of mooi portfolio hebben, als er geen goede klik is wordt het waarschijnlijk niets. Sollicitanten hebben hetzelfde probleem, het is nu eenmaal heel lastig om een bedrijf echt te leren kennen als je er nog niet werkt. Het Belgische bedrijf Mourik vond een creatieve oplossing voor dit probleem.

WhatsAppen met medewerkers

Zij zetten bij hun vacatures tegenwoordig ook de telefoonnummers van ‘normale’ medewerkers. Via WhatsApp kunnen geïnteresseerden contact op nemen met werknemers en hen het hemd van het lijf vragen. Medewerkers wordt opgedragen eerlijk te zijn en ze mogen alles zeggen wat ze willen. Natuurlijk moeten zij de positieve kanten van het werk uitlichten, maar als er negatieve kanten zijn mogen zij die ook benoemen. Graag zelfs, het gaat er namelijk om dat men pas solliciteert als men het gevoel heeft echt bij het bedrijf te passen.

Sollicitanten hebben genoeg keuze

Tegen De Ondernemer zegt Tjeerd de Jong van RedPepper Arbeidsmarkt Communicatie dat sollicitanten vandaag de dag volop keuze hebben. ‘Hij of zij zal zich afvragen waarom ze bij Mourik moeten komen werken. Uit interviews die wij hielden onder bestaande medewerkers bleek een extreem hoge medewerkerstevredenheid.’ De WhatsAppen met medewerkers blijkt dus te werken.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben