De voor- en nadelen van een hond op het kantoor

Redactie Baaz
Er zijn steeds meer bedrijven waarbij het is toegestaan om je hond mee naar kantoor te nemen of die zelf een kantoorhond hebben. Voor veel medewerkers is dit erg handig, aangezien veel mensen in Nederland een hond hebben. Stel dat jij en je partner allebei moeten werken voor meerdere dagen in de week, dan moet je een oplossing vinden voor je hond. Voor deze mensen is het fijn als je je hond mee mag nemen naar je werk. Een hond meenemen naar je werk heeft zo zijn voor- en nadelen. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Voordelen van een hond op kantoor

Veel mensen vinden honden leuke huisdieren. Zij worden hier vrolijk van en vinden een hond in de omgeving prettig. Dit is dan ook een van de redenen dat het bij steeds meer bedrijven is toegestaan om je hond mee te nemen. Zorg er wel altijd voor dat de hond een vaste plek heeft, bijvoorbeeld door een hondenkussen neer te leggen. De grootste voordelen van een hond op kantoor? Wij sommen deze op.

  • Een hond zorgt voor meer interactie tussen werknemers. Een hond is namelijk een leuk gespreksonderwerp.
  • Veel mensen hebben last van stress tijdens hun werk. Een hond op de werkvloer zorgt voor stressvermindering.
  • Een hond tijdens de pauze kan erg leuk zijn. Het is een goed moment om even te ontspannen door de hond uit te laten. Zorg wel voor een goede hondenriem!

Nadelen van een hond op kantoor

Natuurlijk heeft een hond op kantoor ook nadelen. De meest voorkomende nadelen zijn de onderstaande.

  • Als een medewerker bang is voor honden.
  • Wanneer een medewerker allergisch is voor honden.
  • Als een hond veel geluid maakt, waardoor medewerkers zich niet goed kunnen concentreren.
  • Er moet goed voor de hond gezorgd worden. Hier is niet altijd tijd voor, daar moet dus rekening mee gehouden worden.

Een hond op de werkvloer heeft dus een hoop voor- en nadelen. Voor ieder bedrijf is het dan ook anders. Waar het voor het ene bedrijf ontzettend leuk is om een hond te hebben, kan het voor een ander bedrijf juist weer niet handig zijn. Als je ook een kantoorhond wilt of wanneer mensen hun hond mee willen nemen naar hun werk, is het slim om eerst goed te overleggen met andere medewerkers om na te gaan wat zij hiervan vinden.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie