De poorten van de ‘SANS 2022 Holiday Hack Challenge’ zijn geopend

De poorten van de ‘SANS 2022 Holiday Hack Challenge’ zijn geopend

Redactie Baaz
Cyberbeveiligingstraditie hoopt op 20.000 deelnemers wereldwijd

SANS Institute heeft de inschrijving voor de 21e editie van haar jaarlijkse Holiday Hack Challenge geopend. Deelnemers van over de hele wereld kunnen zich zo bij de Kerstman voegen om de feestdagen te redden van verraad door vijf kostbare ringen te herstellen. Elke ring vertegenwoordigt een zoektocht om cyberbeveiligingsobstakels te verslaan en de koers van de toekomst te veranderen.

Deze gratis cyber security challenge staat open voor alle niveaus en leeftijden, waarbij spelers hun vaardigheden op de proef stellen. "Altijd weer een leuk moment om de SANS Holiday Hack Challenge aan te mogen kondigen", zegt Ed Skoudis, President van het SANS Technology Institute. "Sinds 2002 zijn wij met de cyberbeveiligingsgemeenschap als het ware de reddende engelen van feestelijke decembermaand. We hopen nog meer deelnemers op deze speelse manier te mogen verwelkomen om zo wereldwijd cybervaardigheden en - capaciteiten te verbeteren.”

Vorig jaar deden meer dan 17.000 spelers mee aan de Challenge; dit jaar zullen naar verwachting nog meer cyberbeveiligingsprofessionals en studenten deelnemen. Met de virtuele samenwerkingsgame kunnen spelers aangepaste avatars aanmaken en wereldwijd samenwerken in deze unieke gedeelde virtuele ervaring en cyberbeveiligingsvaardigheden verbeteren op het gebied van onder meer cloudbeveiliging, forensisch onderzoek, offensieve en defensieve beveiliging.

KringleCon 2022

De Holiday Hack Challenge vindt plaats samen met KringleCon 2022, een virtuele conferentie (op de Noordpool) met een reeks lezingen van cyberbeveiligingsexperts die actuele onderwerpen op het gebied van informatiebeveiliging aansnijden. Sommige talks zullen daarbij hints bevatten om spelers te helpen vaardigheden op te bouwen om de Holiday Hack 2022-uitdagingen op te lossen. Beide evenementen vinden plaats van december tot begin januari 2023.

Meer informatie over de 2022 SANS Holiday Hack Challenge en KringleCon is hier te vinden.

Over SANS Institute

SANS Institute werd in 1989 opgericht als een coöperatieve onderzoeks- en opleidingsorganisatie. SANS is vandaag wereldwijd de meest gewaardeerde en veruit grootste bron voor cybersecuritytrainingen en -certificeringen voor security professionals binnen overheden en commerciële instellingen wereldwijd. Gerenommeerde SANSinstructeurs geven meer dan 60 verschillende cursussen online en live tijdens meer dan 200 cybersecuritytrainingsevenementen.

Daarnaast ontwikkelen en onderhouden de professionals van SANS de grootste collectie onderzoeksdocumenten op het gebied van informatiebeveiliging, welke gratis toegankelijk is. SANS Institute beheert tevens ‘the Internet Storm Center’, het internationale alarmeringsysteem voor cyberdreigingen. De vele securityspecialisten die uiteenlopende wereldwijde organisaties vertegenwoordigen en die samenwerken om de infosecuritygemeenschap te helpen, vormen de kern van SANS Institute.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie