De flexibele mobiliteitsoplossing: zakelijke shortlease
Vervoer dat aansluit bij de bedrijfsactiviteiten

De flexibele mobiliteitsoplossing: zakelijke shortlease

Redactie Baaz

Als ondernemers iets hebben geleerd de afgelopen jaren, dan is het wel dat je je constant moet blijven aanpassen. De laatste drie jaar kregen ze de ene na de andere uitdaging op hun bord. Coronamaatregelen die het soms moeilijk of zelfs onmogelijk maakten om producten of diensten te kunnen leveren aan klanten. Met daarna weer een sterk aantrekkende vraag bij het opheffen van die maatregelen. En vervolgens ook nog eens een groeiend personeelstekort en diverse stijgende kosten. Om winstgevend en succesvol te kunnen blijven, is het belangrijk iedere keer zo snel en goed mogelijk in te spelen op de veranderende situaties. Bijvoorbeeld met behulp van flexibele mobiliteitsoplossingen, zoals zakelijke shortlease.

Vervoer dat aansluit bij de bedrijfsactiviteiten

Levert je onderneming vooral producten of diensten in een bepaald seizoen of een specifieke tijd van het jaar en heb jij of je personeel op dat moment vervoer nodig? Wil je stappen zetten om je onderneming te laten groeien, maar wil je niet gelijk groots investeren? Of heb je als zzp’er een tijdelijk opdracht waarbij je op locatie moet werken? In deze situaties is het erg handig en voordelig om tijdelijk over een (extra) vervoersmiddel te beschikken. De oplossing? Voor korte tijd zakelijk een auto leasen, ook wel shortlease genoemd.

Waarom kiezen voor shortlease?

Shortlease heeft allerlei voordelen ten opzichte van andere mobiliteitsopties. Een auto kopen is soms een grote investering en niet rendabel omdat deze na kort gebruik weer stil zal komen te staan. Een auto huren dan? Dat is wel flexibel, maar relatief duur. Ook bij reguliere lease hoef je geen grote investering te doen, maar de looptijd beslaat vaak meer dan 24 maanden. Shortlease combineert eigenlijk het beste van al deze opties: het is voordelig en is al mogelijk vanaf één maand.

Alle ins en outs over shortlease

Wat shortlease dan precies zo aantrekkelijk maakt? Allereerst gaat het om een tijdelijk, kortlopende overeenkomst die een maand tot maximaal twee jaar loopt. Na de minimale leasetermijn van één maand kun je het contract iedere dag opzeggen. Daarnaast is het fijn om geen grote investeringen te hoeven doen, die de financiële situatie van de onderneming onder druk kunnen zetten.

Tot slot is natuurlijk ook een groot voordeel dat je als ondernemer geen financieel risico loopt. Je betaalt namelijk een all-in bedrag maandelijks, waarin onder meer motorrijtuigenbelasting, verzekeringen, afschrijving, onderhoud en reparatie zijn opgenomen. Doordat dit niet onder jouw verantwoordelijkheid valt, kom je niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Zakelijk een bedrijfswagen of personenauto leasen biedt flexibiliteit, zonder hiervoor diep in te buidel te hoeven tasten. Laat je onderneming groeien!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie