Daarom is Salesforce essentieel binnen een organisatie

Daarom is Salesforce essentieel binnen een organisatie

Redactie Baaz
Als ondernemer besta je bij de gratie van je klanten. Anders gezegd, wanneer je als ondernemer niet het belang van de klant op de eerste plaats hebt staan, heeft je bedrijf op de lange termijn weinig tot geen kans van slagen. Je wilt juist bouwen aan een zo succesvol mogelijke relatie tussen jou en je klant. Over het omgaan met die relatie valt veel te zeggen. Er zijn nogal wat valkuilen, trucs en tips om de verstandhouding met je klant goed te krijgen en goed te houden. Investeren in een goede relatie met je klant kost tijd. Tijd is geld, zeggen veel ondernemers. Maar juist door tijd en geld weg te halen uit het onderdeel relatiebeheer kun je als ondernemer veel geld mislopen.

Gunfactor belangrijk voor ondernemers

Stel jezelf eens de vraag of je klant zou worden van je eigen bedrijf. En zo ja, waarom dan? Als er twee vergelijkbare aanbieders zijn in hetzelfde werkgebied, waarom zou iemand dan juist voor jouw bedrijf kiezen? Het is vaak een kwestie van gunnen. Een mooi voorbeeld in dit kader is de vertegenwoordiger van een groot luchtvaartmagazine. Hij vloog de hele wereld rond om advertenties te verkopen. Op een dag wilde zijn directeur mee op reis om te zien hoe die verkoopgesprekken verliepen. In een hotel in Frankrijk ontmoette het tweetal een grote klant. Het jaar ervoor had hij voor anderhalve ton geadverteerd en natuurlijk hoopten ze deze deal te kunnen continueren. Het gesprek in de hotellobby ging over vakanties, kinderen, voetbal, enzovoort. Eigenlijk over van alles, behalve over adverteren. De klant had een uur de tijd en daarvan waren 58 minuten verstreken, toen hij op zijn horloge keek. De directeur verbeet zich en vroeg zich af wanneer zijn vertegenwoordiger eindelijk tot zaken doen zou overgaan. Terwijl de klant zijn jas pakte, bedankte hij de heren voor het fijne gesprek. En voegde eraan toe: ,,Volgend jaar weer dezelfde deal graag.’’ Het gaat dus vaak niet eens om het zaken doen zelf, maar om de manier waarop.

Salesforce reikt je de juiste tools aan

Het Amerikaanse bedrijf Salesforce is gespecialiseerd in het ondersteunen van ondernemers op het gebied van klantrelatiebeheer. Hiervoor is geavanceerde software ontwikkeld die veel mogelijkheden biedt. Het Nederlandse bedrijf Nextview is toonaangevend en onafhankelijk partner van Salesforce en heeft alles in huis om jou als ondernemer te ondersteunen in het beheren van je klantrelaties.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie