Tevredenheid over aanbod eten in bedrijfsrestaurant

Tevredenheid over aanbod eten in bedrijfsrestaurant

Redactie Baaz

Werknemers zijn goed te spreken over het gezonde aanbod van eten in het bedrijfsrestaurant.

Dat blijkt uit een onderzoek van de vereniging van Nederlandse cateraars, Veneca en onderzoeksbureau Blauw Research. De 400 respondenten maken regelmatig gebruik van de bedrijfskantine.

Van de ondervraagden is negen van de tien werknemers tevreden over de mogelijkheden om een gezonde lunch te bestellen. In de top vijf staan bruin brood, fruit, salades, hartig beleg en melk. Het regelen van een voedzame lunch is, volgens 55 procent van de werknemers, de taak van de werkgever.

Verder bleek uit het onderzoek dat mannen en vrouwen beide iets anders verstaan onder een gezonde lunch. Mannen zien namelijk gebakken vis en een warme maaltijd als gezond. De vrouwen gaven daarentegen gaven aan dat een goede maaltijd bruin brood, salade en hartig beleg bevat. Daarnaast nemen vrouwen tijdens de lunch vaker fruit en salades dan mannen.

De voedzame lunch mag best wat kosten. Zo blijkt uit het onderzoek dat 23 procent van de mannelijke werknemers vier tot zes euro een redelijke lunchprijs vindt, tegenover tien procent van de vrouwen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie