Shortlist voor presidentschap IMF bekend

sanne
Chistine Lagarde en Agustin Carstens zijn de twee overgebleven kandidaten voor het presidentschap van het IMF.

Christine Lagarde is de Franse minister van Financiën en mogelijk de eerste vrouw die aan de top van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) komt te staan. Ze valt in de smaak bij de Europese Unie, Indonesië en Egypte en lijkt dus de populairste kandidaat, aldus bnr.nl. De andere kandidaat is de topman van de Mexicaanse centrale bank Agustin Carstens.

Te oud

Wie zich uiteindelijk president van het IMF mag noemen wordt eind deze maand door de 24 in het IMF vertegenwoordigde landen besloten. Stanley Fischer, baas van de Israëlische centrale bank die ook een greep naar het presidentschap deed, is niet op de shortlist terechtgekomen. De regelgeving van het IMF stelt namelijk dat een president die voor het eerst aantreedt, niet ouder mag zijn dan 65 jaar. Fischer is 67 jaar oud.

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor Baaz. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne