NETGEAR introduceert Orbi Pro: wifi voor het MKB

Redactie Baaz
NETGEAR introduceert het Orbi Pro-wifi-systeem. Daarmee profiteren midden- en kleinbedrijven van betrouwbare en razendsnelle wifi.

Het Orbi Pro Tri-band-wifisysteem voor het MKB met gepatenteerde Fastlane3-technologie voegt zich bij de prijswinnende Orbi Tri-Band thuiswifi-productfamilie en is de eerste wifi-oplossing die speciaal ontworpen is voor doe-het-zelf-installatie.

Orbi Pro is de perfecte wifi-oplossing voor gebruik in kantoren, restaurants, winkels, bed-and-breakfasts: het systeem is niet alleen draadloos, maar ook snel te installeren en zonder verborgen kosten.

'Veel midden- en kleinbedrijven willen hun gasten en medewerkers graag wifi aanbieden, maar de kosten en complexiteit van installatie houden hen nog te vaak tegen', zegt Nader Attar, senior product line manager voor MKB wifi- en beveiligingsoplossingen bij NETGEAR. 'De installatiegids van het Orbi Pro Tri-band wifisysteem stelt iedereen in staat afzonderlijke netwerken voor gasten, medewerkers en zakelijk verkeer in te stellen. Het product is ontworpen voor gebruik in een kantooromgeving – het is onopvallend en kan, indien nodig, eenvoudig worden weggewerkt.'

NETGEAR’s gepatenteerde Fastlane3-technologie bestaat uit drie belangrijke componenten: 1) Tri-band-wifi, 2) een speciale wifilink van extender naar router en 3) geoptimaliseerd antenneontwerp. Het Orbi Pro Tri-band-wifisysteem bevat een AC3000 router en bijpassende satelliet, die samen een oppervlakte van ruim 450 vierkante meter van verbinding voorzien. Met twee eenvoudig te installeren en beheren extra satellieten wordt dat ruim 900 vierkante meter.

Losse netwerken voor gebruik door administrators, werknemers en gasten

Orbi Pro biedt de mogelijkheid tot drie separate wifinetwerken voor administrators, werknemers en gasten.

 • Administrators: speciaal ontworpen voor toegang tot kritieke infrastructuur als privéservers, VoIP-systemen, of computers waarop gevoelige informatie staat, zoals patiëntgegevens, Point of Sale-terminals, printers, enzovoort. Op dit netwerk kunnen apparaten via de Gigabit-ethernetpoorten op Orbi bedraad worden aangesloten.
 • Werknemers: ontworpen voor gebruik met eigen devices van werknemers (BYOD), die wel internettoegang nodig hebben maar geen administrators zijn en ook niet bedraad hoeven te werken. Het SSID is anders dan dat van het administrator-netwerk, en toegangswachtwoorden kunnen eenvoudig worden gewijzigd als iemand uit dienst treedt.
 • Gasten: volledig geïsoleerd van de andere twee netwerken en ontworpen voor gebruik door klanten, patiënten en andere gasten. Deze krijgen voor een door de beheerder bepaalde tijd toegang tot het internet via een portal.

Orbi Pro houdt bedrijven, klanten en gasten online met wel 40 gelijktijdige verbindingen.

Belangrijkste voordelen van de NETGEAR Orbi Pro

 • Eenvoudige, draadloze installatie: zakelijke wifi zonder verborgen extra kosten
 • Tri-band wifi met hoge snelheid: biedt betrouwbare wifidekking en maximale internetsnelheid, ook als er meer apparaten worden aangemeld, door de snelle, speciale draadloze verbinding tussen de Orbi Pro-router en -satelliet.
 • Razendsnelle 802.11ac wifi: snelheden tot 3Gbps (AC3000*)
 • Meerdere SSIDs: drie losse en volledig geïsoleerde wifinetwerken voor bedrijven, medewerkers en klanten.
 • Groeit met een bedrijf mee: vergroot netwerkdekking tot 900 vierkante meter met extra Orbi-satellieten.
 • Zeven gigabit ethernetpoorten (drie op de router, vier op de satelliet): ondersteuning voor bedrade verbindingen van apparaten met het administratornetwerk.
 • Geavanceerde beveiligingsopties: ondersteuning voor WPA/WPA2-PSK
 • Flexibele plaatsing: past op een bureau, maar ook aan het plafond of de muur met meegeleverde mounting-oplossingen
 • Eenvoudig management: binnen enkele minuten veilige, gepersonaliseerde, zakelijke wifi via de Orbi-app of een webbrowser.

Prijzen en beschikbaarheid

Het Orbi Pro AC3000 Tri-band-wifisysteem voor het MKB is beschikbaar bij zowel geautoriseerde NETGEAR-partners als via andere verkoopkanalen. Een adviesprijs is op verzoek beschikbaar.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie