Nationale Ondernemer van het Jaar 2016

Dit is de Nationale Ondernemer van Jaar 2016

Redactie Baaz
Marco van Zijverden van Dutch Flower Group heeft de Nationale Ondernemer van Jaar 2016-award in ontvangst genomen.

De ondernemersprijs, ingesteld door UPS en ondernemersorganisatie ONL voor Ondernemers, is toegekend aan Van Zijverden van Dutch Flower Group vanwege het ‘unieke ondernemerschap van het familiebedrijf en de stormachtige groei sinds 1999’. 

De award werd onder toeziend oog van minister-president Mark Rutte uitgereikt door juryvoorzitter Tim Helsen van UPS Nederland en ONL-voorman Hans Biesheuvel tijdens de Nationale Ondernemersdag in Den Haag. Het is de tweede keer dat de Ondernemer van het Jaar-award wordt uitgereikt. In 2015 ontving Wim van der Leegte, topman van VDL, de prijs.

Ondernemer van Jaar is familiebedrijf

Het familiebedrijf Dutch Flower Group kenmerkt zich volgens de jury door voortdurende innovatie. De onderneming is in staat om een vers product onder optimale condities naar alle delen van de wereld te exporteren. 

Dankzij de sterke focus op kwaliteit is Marco van Zijverden in staat geweest om ook in de economisch moeilijkere jaren, 2008-2013, zijn onderneming sterk te laten groeien. Het bedrijf is momenteel wereldleider in de bloemen- en plantenhandel.

Rap veranderende economie

Meer dan 600 ondernemers namen deel aan de Nationale Ondernemersdag, die werd afgesloten met de prijsuitreiking. Op de dag werd bovendien ook de begroting van het Schaduwkabinet gepresenteerd.

Hans Biesheuvel, initiatiefnemer van ONL voor Ondernemers: 'Marco van Zijverden heeft bewezen kansen te zien en te grijpen in een rap veranderende economie. De focus op innovatie en de drive te exporteren zitten in het DNA van Marco en zijn team. Dutch Flower Group bewijst dat globalisering juist kansen biedt voor Nederlandse ondernemers.'

 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie