Complete Britse economie krimpt

Complete Britse economie krimpt

Redactie Baaz
Het gaat niet goed met de Britse economie. De autoproductie aan de andere kant van de Middellandse Zee was afgelopen april dramatisch te noemen. Hierdoor is de complete Britse economie gekrompen.

Kijkend naar voorgaande maand, maart, kromp de complete Britse economie met 0,4 procent in april. Dit blijkt uit een onderzoek en cijfers van het Britse nationale statistiekbureau ONS.

LEES OOK: Wie schopt Groot-Brittannië naar een Brexit?

Afname autoproductie

Eerder maakte de Britse autobranche bekend dat de autoproductie enorm is afgenomen. In april werden heel weinig auto’s geproduceerd, maar liefst de helft minder dan in de voorgaande maanden. De grootste oorzaak hiervan is het sluiten van de Britse autofabrieken, wat gedaan is als voorzorg om chaos rond de Brexit te voorkomen. Ondertussen is bekendgemaakt dat de Brexit wederom is uitgesteld tot 31 oktober, maar dat uitstel kwam te laat voor de autosector. Dit betekende dus dat de fabrieken alsnog hun deuren moesten sluiten, met grote gevolgen voor de Britste economie.

Zwakte in gehele industrie

Niet alleen voor de Britse autoproductie ziet het er slecht uit, het statistiekbureau spreekt ook van een wijdverspreide zwakte in de gehele industrie. Omdat de Brexit steeds opnieuw uitgesteld wordt, blijft dit waarschijnlijk voorlopig ook zo.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie