Britse verzekeringsbroker investeert £65 miljoen in Europese groei

Britse verzekeringsbroker investeert £65 miljoen in Europese groei

Redactie Baaz

Nu de Britse verzekeringsbroker Superscript in twee jaar tijd vijfmaal zo groot is geworden, lonkt Europa. Met investeringen van in totaal £65 miljoen gaat het bedrijf haar diensten verder uitbreiden, met Rotterdam als hoofdkwartier op het Europese vasteland.

De Britten zien de havenstad als rijzende ster op het gebied van FinTech, waardoor het een uitstekende basis vormt voor de ambities van Superscript. Het bedrijf streeft naar wereldleiderschap in MKB-verzekeringen met als doelgroep snelgroeiende Europese techbedrijven, veelal startups en scale-ups. Het aanbod bestaat uit verzekeringen op met name technologisch en financieel gebied, waaronder crypto en digitale activa.

Foto: Superscript Nederlands team met op de eerste rij in het midden de onlangs benoemde Nederlandse operations manager EU manager Steven Gajadhar 

Transparantie, gebruiksgemak, scherpere prijs

Binnen de bedrijfsvoering van Superscript speelt data een centrale rol. Alle technologie wordt in-house ontwikkeld en dat stelt het ambitieuze bedrijf in staat verder te gaan dan traditionele bedrijven. Door die verregaande technische kennis kan Superscript sneller schakelen en grotere stappen zetten dan andere verzekeraars. Verzekeringsrisico’s worden nauwkeuriger beoordeeld, wat zorgt voor meer transparantie, gebruiksgemak en een scherpere prijs. Een uitkomst voor snelgroeiende techbedrijven, die van oudsher te maken hebben met een beperkt aanbod in de Europese verzekeringssector. Daar zijn vaak ook hoge(re) premies aan verbonden.

Sterke verzekeringsmarkt

Lang hoefde Superscript niet na te denken over de nieuwe locatie op het Europese vasteland. Rotterdam ontwikkelt zich razendsnel tot een belangrijke plek op het gebied van technologische vooruitgang. Ons land heeft de vijfde plaats in Europa als het gaat om het aantal startups per hoofd van de bevolking, aldus een recent rapport van organisatieadviesbureau McKinsey. Op de Global Innovation Index krijgt Nederland de zesde plaats. Naar verwachting hebben in ons land opgerichte startups tussen 2022 en 2030 een totale beurswaarde van €250 tot €400 miljoen. Daar komt nog bij dat Nederland een sterke verzekeringsmarkt heeft, mede dankzij het werk van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Waardevolle toevoeging

Cameron Shearer, CEO van Superscript, is blij met de keuze voor Rotterdam: “Nederland is de thuisbasis van een aantal van de grootste FinTech-bedrijven in Europa. De ondernemersmentaliteit en getalenteerde werknemers zorgen voor een perfecte match met de activiteiten van Superscript. Het voelt dus heel natuurlijk om onze Europese activiteiten in Rotterdam te vestigen. Om dit nog eens te onderstrepen hebben we aansluiting gezocht bij het Upstream festival, dat van 23 tot 25 mei in de stad plaatsvindt. Ik spreek er over de why van verzekeringen, aangezien het gebrek aan kennis daarover vaak tot problemen leidt bij startups en scale-ups. Daar willen wij verandering in brengen!”

Lars Crama, organisator van het Upstream Festival, vult aan: “Voor technologische startups en scale-ups is een goede verzekeringspartner essentieel. Veel traditionele maatschappijen kunnen niet meekomen met de snelheid waarmee de nieuwe economie zich ontwikkelt. Superscript biedt flexibiliteit en op maat gemaakte verzekeringsoplossingen; precies wat nodig is om de risico’s van een snel evoluerende markt te dekken. De kennis en ervaring van Cameron Shearer is een waardevolle toevoeging aan ons festival. Deze innovator in de verzekeringswereld past perfect in Rotterdam, met het groeiende startup en scale-up klimaat, de strategische ligging en de sterke traditie in verzekeringen. Kortom: welkom!”  

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie