China tweede markt voor Tesla

China krijgt meer Tesla-fabrieken

Aimée van Vuuren
Tesla wil naast de fabriek in Sjanghai nog meer fabrieken gaan openen in China. Dit kondigt de topman van Tesla, Elon Musk, aan op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de auto-fabrikant.

Tesla in China

Volgens Elon Musk zou bij het openen van fabrieken in China een tweede markt vrijmaken voor Tesla. ‘China is er groot, dus het is logisch fabrieken in andere delen van China te hebben om logistieke kosten te drukken’, zei hij. Door meerdere vestigingen in China op te starten kan Tesla de invoerheffingen vermijden.

Het grote doel van Tesla is op ieder continent fabrieken te openen. Dit jaar wordt er al besloten over een geschikte locatie in Europa.

Lees ook: Medeoprichter Tesla verliest miljarden

Teleurstellende cijfers

Er ontstonden twijfels over de groei van Tesla na teleurstellende cijfers van het eerste kwartaal van 2019. Musk kwam met een tegenspraak over de teruglopende vraag naar Tesla’s elektrische auto’s. ‘Laat me duidelijk zijn: we hebben geen problemen met de vraag. We maken goede kans op een recordkwartaal op elk niveau.’

Uiteindelijk wil Tesla blijven groeien ondanks dat dit ten koste gaat van de winstgevenheid. ‘We kunnen het rustiger aan doen, maar dat zou niet goed zijn voor duurzaamheid en elektrisch rijden’, eindigt Musk.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée