Buitenzonwering voor kantoor: comfort, efficiëntie en stijl in één

Buitenzonwering voor kantoor: comfort, efficiëntie en stijl in één

Redactie Baaz

Als ondernemer begrijp je het belang van een goed ingericht kantoor. Het creëren van een comfortabele en productieve werkomgeving is essentieel voor het succes van je bedrijf. Eén element dat vaak over het hoofd wordt gezien is de buitenzonwering. Toch kan dit aanzienlijk bijdragen aan een fijnere kantoorruimte. In dit artikel gaan we daarom dieper in op waarom buitenzonwering een slimme investering is.

Bescherming tegen zon en warmte

Buitenzonwering is verkrijgbaar in diverse soorten. Denk aan zonneschermen, rolluiken en zonwerende screens. Al deze soorten zonwering bieden goede beschermingen tegen de zon en bijbehorende hitte. Het reguleren van de temperatuur in je kantoorruimte zorgt ervoor dat medewerkers zich comfortabel voelen en hierdoor beter presteren. Daarnaast is het voor sommige apparaten, meubels en boeken beter om overmatige blootstelling aan zonlicht te beperken. Welk type buitenzonwering het beste bij jouw bedrijf past, is afhankelijk van een aantal factoren:

  • formaat van de ramen
  • hoogte van je kantoor (begane grond of op de 5e verdieping)
  • aangrenzende ruimte (bijvoorbeeld een terras of balkon) 
  • budget
  • bediening
  • stijlvoorkeuren

Meer weten? Klik hier om het assortiment aan buitenzonwering van de Zonweringfabriek te bekijken. Zij zijn de specialist in dit vakgebied en kunnen je persoonlijk adviseren.

Verbeterde energie-efficiëntie

Buitenzonwering kan ook de energie-efficiëntie van je kantoor verbeteren. Door de felle zonnestralen buiten te houden, hoeft de airco in de zomer minder hard te werken. Dit leidt tot lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk. In de winter kan buitenzonwering bijdragen aan betere isolatie. Het houdt de warmte langer binnen, waardoor er minder hard gestookt hoeft te worden. Let wel op: een zonnescherm of knikarmscherm heeft nauwelijks een isolerende werking, omdat het los staat van het raam. Rolluiken hebben wel een hoge isolatiewaarde.

Kleur en stijlvoorkeuren

De kleuren, materialen en stijlen van buitenzonwering zijn geheel naar wens aan te passen. Hierdoor past het altijd perfect bij de sfeer van het kantoor. Bovendien zijn moderne screens of klassieke zonneschermen een stijlvolle aanvulling op de uitstraling van het kantoorpand.

Meer privacy en productiviteit

Een ander voordeel van buitenzonwering is dat het meer privacy biedt. Het beschermt je kantoor tegen nieuwsgierige blikken van buitenaf, wat voor veel afleiding kan zorgen. Sommige vormen van zonwering (zoals screens) kunnen gebruikt worden zonder al het daglicht te verliezen. De felle zonnestralen worden dus tegengehouden, maar de kantoorruimte wordt niet verduisterd.

Ook wanneer je een klein kantoor hebt of werkt vanuit huis is de juiste zonwering van belang. Heb je je al eens verdiept in de mogelijkheden?

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie