Boekentip: De F1 maatschappij

Boekentip: De F1 maatschappij

Redactie Baaz

‘We leven in een formule 1-maatschappij: een individualistische prestatiemaatschappij, waarin het ‘ik’ belangrijker is dan het ‘wij’. En waarin we vinden dat we voortdurend gelukkig moeten zijn. Dat geluk denken we te bereiken met autonomie. Daardoor zijn wij de verbinding met onszelf en anderen kwijtgeraakt. Onze basisbehoeften aan enerzijds autonomie en anderzijds verbondenheid botsen met elkaar in ons miljoenen jaren oude brein. Massale uitputting is het gevolg’, aldus Leon Schaepkens

De huidige formule 1-achtige manier van leven past gewoonweg psychologisch en biologisch niet bij ons. Bovendien is voor sommigen van ons ‘alles uit jezelf halen’, simpelweg niet haalbaar. En de ‘gelukkigen’ die er wel in slagen, raken uitgeput door prestatiedruk en consumentisme.

Voor een leuk leven is een gezonde balans tussen autonomie en verbondenheid nodig.

Neem daarom afscheid van de F1-race; leef gezonder en gelukkiger volgens het simpele en effectieve SLOW-model.

Voor het boek De F1-maatschappij interviewde Leon Schaepkens Nederlands bekendste ex-psychiater Bram Bakker, Belgisch bekendste strafpleiter Jef Vermassen, managementgoeroe Ben Tiggelaar en de succesvolle ondernemer Frans Lustermans. Zijn boek is met hun inzichten verrijkt.

Leon Schaepkens studeerde economie, bestuurskunde, rechten en psychologie. Hij is specialist in arbeid, organisatie en gezondheid. Daarnaast is hij therapeut en toezichthouder. Hij adviseert en begeleidt organisaties, teams, bestuurders en managers in Nederland en België, zodat zij gezond en met werkplezier hun doelen realiseren. Hij is auteur van de bestseller 10 miljoen jaar leiderschap.

______________________________________________________________________________

De F1-maatschappij - SLOW-down voor een leuk en gezond leven | Leon Schaepkens | € 20,- | 

ISBN 978-94-93282-99-5 | Verscheen op 1 september 2022 | S2 Uitgevers

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie