Salarisverhoging voor vrouwen bij APG

APG zorgt voor salarisverhoging vrouwen

Aimée van Vuuren
Al jarenlang heerst discussie over de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Met de salarisverhoging voor vrouwen is APG het eerste bedrijf dat het initiatief neemt om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten.

Salarisverhoging vrouwen

APG heeft in totaal zo’n 3.000 werknemers over de vloer lopen, waaronder nog geen 1.000 daarvan vrouw zijn. Marloes Sengers, HR-directeur van APG, kwam tot de ontdekking dat vrouwen binnen het bedrijf ruim 19 procent minder verdienden dan de mannen. Dit komt mede doordat vrouwen vaker fulltime werken of een andere functie hebben.

Uiteindelijk bestaat er toch nog een loonkloof van 2.2 procent. ‘Beloningsverschillen zullen er altijd zijn, maar als blijkt dat vrouwen gemiddeld 2,2 procent minder beloond worden dan mannen, dan moet je dat aanpassen’, aldus Sengers. Salarisverhoging voor vrouwen is hiervoor de oplossing.

LEES OOK: Gastexpert: diversiteit op de werkvloer

Oplossing loonkloof

Uiteindelijk gaan er 125 vrouwelijke werknemers van APG er vanaf 1 juni op voorruit. De vrouwen krijgen hetzelfde salaris als mannen met een vergelijkbare leeftijd, functie en ervaring. Sommige vrouwen krijgen zelfs een salarisverhoging tot 10 procent. Volgens Sengers is het maatschappelijk niet te accepteren 'als je een vrouw minder betaalt voor hetzelfde werk'. Met de salarisverhoging voor vrouwen is APG het eerste bedrijf dat het initiatief neemt om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée