Amerikaanse importtarieven ook in Europa?

Fenna Kiebert
Peter Beyer, een Duits parlementslid en coördinator voor trans-Atlantische samenwerking, zegt dat Europa zich moet voorbereiden op de Amerikaanse importtarieven die waarschijnlijk binnenkort door Trump ingevoerd gaan worden.

Importtarieven in Europa

Door de onenigheid over de import van Amerikaanse auto’s, de vliegsubsidies en de Nordstream 2-pijplijn, is Beyer bang dat het kabinet van de Amerikaanse president Donald Trump ook in Europa de importbelastingen in gaat voeren.

Trump zei in mei al dat sommige geïmporteerde voertuigen en auto-onderdelen een veiligheidsrisico voor de Amerikaanse economie vormen. Een definitieve uitspraak of beslissing over de Europese en Japanse auto-import heeft hij nog niet gedaan. Aangezien Trump een staakt-het-vuren met China heeft afgesproken tijdens de laatste top van de G20, wordt door veel Europese beleidsmakers gedacht dat hij zijn aandacht vervolgens zal gaan richten op Europa.

LEES OOK: Grote zorgen over groei buitenlandse webwinkels

Onderzoek naar Franse belastingplan

Bronnen hebben persbureau Bloomberg al laten weten dat Trump onderzoek wil doen naar het Franse belastingplan voor grote tech- en internetbedrijven. De reden waarom hij dit zou doen, is waarschijnlijk om tegenmaatregelen tegen Frankrijk te nemen. Een maatregel zou bijvoorbeeld het instellen van importtarieven op Franse producten kunnen zijn.

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna