Amerika stelt importheffing op Europese auto's wederom uit

Sterre Hartjes
De Amerikaanse president Trump probeert al langere tijd de importheffingen op Europese en Japanse auto's omhoog te krijgen. Eerder dit jaar waren deze plannen er ook, maar toen zijn deze verschoven. Ook deze keer zijn de plannen uitgesteld.

Importheffing 

De Japanse en Europese autofabrikanten hoeven zich voorlopig nog geen zorgen te maken over de importheffingen voor de verkoop van hun auto's op de Amerikaanse markt. De plannen van de Amerikaanse president zijn namelijk wederom uitgesteld. President Trump beloofde een importheffing van 25 procent om de Amerikaanse auto-industrie te beschermen. In mei 2019 werden deze plannen ook al uitgesteld, omdat de handelscommissie nog niet zeker was van de plannen.

Importheffing voor betere markt

De bestaande heffing van 2,5 procent blijft dus nog even van kracht. Hoogstwaarschijnlijk blijft Trump zijn best doen om de importheffing toch te kunnen verhogen. Deze verhoging zorgt voor een positieve groei op de markt van Amerikaanse autobedrijven. De Europese en Japanse auto's worden door de importheffingen minder aantrekkelijk voor de consument.

Productie in Amerika 

Trump heeft de Europese en Japanse autobedrijven al eens geadviseerd om de productie in Amerika te starten. Hierdoor besparen de fabrikanten geld op de importheffing en kan Amerika meeliften met de industrie. Daarnaast bevordert het de werkgelegenheid in Amerika.