Als een echte baas je tuin inrichten: de beste tips

Als een echte baas je tuin inrichten: de beste tips

Redactie Baaz

Wil je als een echte baas, of baaz, je tuin inrichten? Veel succes en plezier gewenst. Het inrichten van een tuin is soms een uitdaging, is soms leuk en is soms vrij lastig. Je moet namelijk meerdere knopen doorhakken. Gelukkig maak je het inrichten van je tuin met onderstaande tips een stuk eenvoudiger.

Ga voor duurzaamheid

In je (nieuwe) tuin zou je voor duurzaamheid moeten gaan. Kies bijvoorbeeld voor een tuintafel die jarenlang meegaat, voor voldoende begroeiing en voor een mooie grasmat.

Duurzaamheid uit zich in een tuin op meerdere manieren. Ten eerste is een duurzame tuin goed voor mens, milieu en natuur. Door bijvoorbeeld plantjes en bloemetjes in je tuin neer te zetten, trek je insecten naar je tuin toe. Daarmee lever je een bijdrage aan het ecologische systeem. Ten tweede is een duurzame tuin een tuin die lang meegaat. Dit krijg je onder meer voor elkaar door louter in de beste tuinmeubelen te investeren. Deze vind je op Tuinmeubelshop.nl.

Ga voor één stijl

Ga je je woning inrichten? Dan zou je voor één woonstijl moeten kiezen. Als je meerdere woonstijlen met elkaar combineert, creëer je een nietszeggend en rommelig geheel. Dit is ook het geval bij het inrichten van een tuin.

Ga altijd voor één stijl in je tuin. Dit kan bijvoorbeeld een moderne of natuurlijke stijl zijn. Ook kun je voor een tropische tuin kiezen of voor een nostalgische tuin. Maak in ieder geval je keuze tussen de verschillende stijlen. Dit komt het uiteindelijke ontwerp van je tuin alleen maar ten goede.

Ga op voorhand onkruid tegen

Bij de tuin van je dromen denk je waarschijnlijk niet aan onkruid. Ga daarom vanaf het eerste moment onkruid al tegen. Dit doe je onder meer door een worteldoek onder de grond te plaatsen. Dit doek houdt de groei van onkruid perfect tegen.

Ga slim met de ruimte om

Hoe groot is je tuin precies? Zeker als je een relatief kleine tuin hebt, sta je voor extra uitdagingen. Je moet de aanwezige ruimte optimaal benutten en ondertussen ook nog van de gewenste functionaliteiten genieten.

Ga daarom voor een slimme inrichting van je tuin. Dit doe je onder meer door verticaal groen op een van de wanden in je tuin aan te brengen. Of door met speelse vormen in een kleinere tuin te werken. Ook is het kleurgebruik van grote invloed op je tuin. Kies je in een kleine tuin voor donkere tegels? Dan oogt deze tuin al snel een stuk kleiner. Je kunt beter voor lichtere tegels kiezen in zo’n tuin.

Durf te investeren

Ga je als een baas je nieuwe tuin inrichten? Dan wil je ongetwijfeld zo lang mogelijk van je nieuwe tuin genieten. Mede daarom is het advies om te durven investeren in je nieuwe tuin. Investeer in de juiste begroeiing, de juiste tuinmeubelen, de juiste tegels en de juiste afwerking. Kies tot slot voor het beste tuingereedschap; daarmee vergemakkelijk je het onderhouden van de tuin.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie