AI-spraakassistent in de auto: TomTom bundelt krachten met Microsoft

AI-spraakassistent in de auto: TomTom bundelt krachten met Microsoft

Redactie Baaz

Door de samenwerking is het mogelijk een volledig geïntegreerde, door AI aangestuurde, spraakassistent in auto’s te implementeren. De AI-assistent laat automobilisten door spraak met hun auto communiceren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vragen om naar een specifieke locatie te navigeren, en tussenstops toe te voegen. Daarnaast kunnen automobilisten ook andere systemen in de auto vocaal bedienen, zoals het verhogen van de temperatuur, het openen van ramen of het wisselen van radiozenders. En dat allemaal zonder hun handen van het stuur te halen en de focus op de weg te verliezen.
 

Aanpasbare interface

De oplossing integreert Microsoft Azure OpenAI Service om te profiteren van grote taalmodellen (LLM's) naast Azure Kubernetes Services, Azure Cosmos DB en Azure Cognitive Services. De spraakassistent kan ook worden geïntegreerd in andere infotainmentsystemen binnen de auto-industrie, aangepast naar de stijl van hun merk, waardoor de time-to-market een stuk korter is. De oplossing is bovendien ook ingebouwd in TomTom's Digital Cockpit.

"Samen met Microsoft is het onze visie om innovatie te stimuleren met generatieve AI en onze klanten nog betere oplossingen te bieden", zegt Mike Schoofs, Chief Revenue Officer van TomTom. "Door gebruik te maken van onze expertise op het gebied van navigatie en technologie, creëren we een baanbrekende nieuwe manier voor mensen om te communiceren met hun voertuigen. Doordat beide bedrijven datgene wat ze het beste kunnen integreren in één oplossing, transformeren we de ervaring in de auto, waardoor bestuurders hun auto om alles kunnen vragen en erop kunnen vertrouwen dat hij dat ook doet."

"Met deze nieuwe ontwikkelingen in AI, hebben we een unieke kans om innovatie in de hele auto-industrie te versnellen", zegt Dominik Wee, Corporate Vice President voor Productie en Mobiliteit bij Microsoft. "We bouwen voort op onze jarenlange samenwerking met TomTom en brengen AI-ontwikkelingen in de Microsoft Cloud samen met TomTom's expertise in de auto-industrie om automobilisten en autofabrikanten te voorzien van nieuwe AI-aangedreven tools. Deze integratie stelt OEM's in staat om zeer gedifferentieerde en unieke cockpit-ervaringen aan te bieden, met behoud van hun unieke merkidentiteit." 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie