Acer introduceert internationale ontwerpwedstrijd Kimi's Creator Challenge in het kader van “Save The Children”

Acer introduceert internationale ontwerpwedstrijd Kimi's Creator Challenge in het kader van “Save The Children”

Redactie Baaz

17 mei kondigde Acer, officieel partner van Alfa Romeo Racing ORLEN, een nieuwe internationale ontwerpwedstrijd aan1 in samenwerking met Alfa Romeo Racing ORLEN, Sparco en teamcoureur en Formule 1-wereldkampioen Kimi Räikkönen: Kimi’s Creator Challenge. De wedstrijd is open voor alle creatieveling en daagt hen uit om unieke raceschoenen te ontwerpen voor de populaire en iconische motorsporticoon. Het winnende ontwerp wordt door de coureur gedragen tijdens een Formule 1 Grand Prix in 2021 en wordt vervolgens geveild. De opbrengst wordt gedoneerd aan kinderrechtenorganisatie Save the Children.

Deelname aan Kimi’s Creator Challenge1:

  • Deelnemers kunnen een ontwerpsjabloon en richtlijnen downloaden via de website van de Kimi’s Creator Challenge en hier hun ontwerp ook weer uploaden.
  • Via een online stemronde worden de drie beste ontwerpen gekozen door het publiek. De uiteindelijke winnaar wordt door een jury gekozen bestaande uit Kimi Räikkönen en directieleden van Acer, Alfa Romeo Racing ORLEN en Sparco.
  • Het winnende ontwerp wordt door Sparco gemaakt en gedoneerd, door Kimi Räikkönen voorzien van zijn handtekening, gedragen tijdens een raceweekend en vervolgens samen met een bijpassende ConceptD 7-laptop geveild om geld in te zamelen voor Save the Children.
  • De winnaar wordt half juni bekend gemaakt en ontvangt een ConceptD Creator Studio (ConceptD 300 werkstation en CP-monitor).

“Door de samenwerking met Alfa Romeo Racing ORLEN kunnen wij op een heel nieuw niveau samenwerken met creators en het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Acer vergroten. Onderwijs biedt kinderen een toekomst vol mogelijkheden, hoop en kansen. Het belang van dit soort samenwerkingen is dus groot. We zijn dankbaar voor het werk van Save the Children en trots op de bijdrage die Acer hieraan kan leveren”, aldus Hajo Blingen, Vice President Marketing, Acer EMEA. “Geïnspireerd door de hoogwaardige ConceptD-werkstations van Acer, laten we creators al hun creativiteit loslaten op de nieuwe raceschoenen van Kimi. En dat allemaal voor een goed doel.”

“Het creëren van synergie tussen onze partners is altijd al een belangrijk doel geweest van onze commerciële afdeling”, zegt Yan Lefort, Commercial Director van Alfa Romeo Racing ORLEN. “Niet alleen helpen we onze partners om waarde te creëren met behulp van krachtige campagnes, maar we optimaliseren ook hun investeringsrendement door de betreffende contractuele middelen van onze partner zo efficiënt mogelijk in te zetten. Dit project is een goed voorbeeld van een betekenisvolle samenwerking. We bieden namelijk directe ondersteuning aan kinderen in nood door middel van onze samenwerking met het goede doel Save the Children. Het was niet alleen heel leuk om aan dit project te werken, maar we verrichten ook nog eens een goede daad. Dit is voor ons ze perfecte balans ten aanzien van partnerschapactivering.”

Internationale jury

De beste drie ontwerpen worden beoordeeld door een gerenommeerde jury bestaande uit Frédéric Vasseur, Team Principal van Alfa Romeo Racing ORLEN; Hajo Blingen, Vice President Marketing, Acer Europe; Daniela Vignale, Motorsport Manager, Sparco; en Kimi Rӓikkӧnen.

De juryleden zullen de beste drie inzendingen beoordelen op basis van originaliteit, emotionele impact, uiterlijke kenmerken en technische haalbaarheid. De winnaar krijgt een ConceptD Creator Studio en zal zijn ontwerp in actie zien tijdens een Formule 1 Grand Prix in 2021. De schoenen worden daarna geveild ten behoeve van “Save the Children”.

Kimi’s Creator Challenge is open voor creatieveling in 20 landen1 in nauwe samenwerking met (online) retailpartners en zal ook dienen als platform voor speciale productaanbiedingen. Kijk voor meer informatie over deelname en het inzenden van een ontwerp op de Kimi’s Creator Challenge-pagina.

Opmerkingen voor deelnemers1:

  • Iedereen die mee wil doen aan de wedstrijd kan naar de website van de Kimi's Creator Challenge gaan om het template en de ontwerprichtlijnen te downloaden.
  • Deelnemers kunnen hun schoenontwerp inzenden van 16 mei tot 1 juni, 2021.
  • Deelnemers uit Nederland ontvangen een kortingscode waarmee ze 15% korting krijgen op alle ConceptD-producten uit de Acer Store.
  • Deelnemers uit België ontvangen een kortingscode waarmee ze 10% korting krijgen bij Exellent op een ConceptD 3-laptop. De winnaar wordt half juni bekend gemaakt.

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie